Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Oblečeni „nalehko“ se vydali v zimě na Sněžku: Zachránit je musela Horská služba!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Horská Služba)
Autor: ČTK - 
1. února 2020
13:21

Horská služba musela v pátek v Krkonoších zachraňovat dva mladé lidi. Pár se ve zcela nevhodném oblečení vydal na túru z Pece pod Sněžkou přes Sněžku do Špindlerova Mlýna. 

Několik set metrů pod vrcholem nejvyšší české hory jim došly síly a obrátili se na záchranáře s žádostí o pomoc, uvedl v tiskové zprávě mluvčí Horské služby Radek Zeman. 

Na místo byla vyslána trojice záchranářů na terénní čtyřkolce a sněžném skútru. Dvojice byla nalezena na cestě pod vrcholem Sněžky. „Když jsme jim poskytli tepelný komfort, převezli jsme je na stanici lanové dráhy Sněžka - Růžová hora. Odtud pokračovali lanovkou do Pece pod Sněžkou a následně naším vozem na stanici Horské služby v Peci,“ uvedl zasahující člen Horské služby Krkonoše Tomáš Novák.

Na hřebenech panoval silný vítr, který v nárazech dosahoval i 30 metrů za sekundu. Horská služba v takovém počasí hřebenové túry nedoporučuje, a to ani v kvalitním oblečení a obutí a s náležitou výbavou do hor.

„Turisté měli skutečně štěstí, protože v dané lokalitě je horší pokrytí mobilním signálem, a tak se nám nepodařilo získat dostatečně přesnou polohu z aplikace Záchranka,“ uvedl náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Jirsa. 

karambol ( 1. února 2020 15:07 )

kdy už konečně si to *** jelita budou platit chtějí se předvádět hovada tak za své peníze!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání