Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič sanitky vjel na blikající přejezd: Po srážce s vlakem zemřel pacient v záchrance, policie řidiče obvinila

Autor: ČTK - 
5. prosince 2019
10:25

Kriminalisté obvinili řidiče sanitky kvůli dubnové srážce s vlakem na přejezdu v Čenkově na Příbramsku. Muži hrozí až šest let vězení. Při nehodě zemřel převážený šestaosmdesátiletý pacient, další člověk byl zraněn.

"Obvinili jsme řidiče sanitky ze dvou trestných činů - z usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví. Za to je jeden rok až šest let," uvedla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová. Na posun upozornil server Novinky.cz. Řidič podle policie vjel na přejezd v době, kdy byla v provozu signalizace.

Nehoda se stala 4. dubna ráno na trati mezi Jinci a Bratkovicemi. Převozová sanitka patřící hořovické nemocnici vezla muže na vyšetření. Spolujezdkyně v sanitce utrpěla při nehodě zhmoždění hrudníku od bezpečnostního pásu. Řidiči sanitky ani 25 cestujícím ve vlaku se nic nestalo. Škoda byla vyčíslena na 200.000 korun.

Požití alkoholu před jízdou policie vyloučila jak u řidiče sanitky, tak u strojvedoucího.

verka1 ( 5. prosince 2019 12:08 )

Saniteři jezdí jak prasata. Stačí se podívat jak jezdí po komunikacích. Přitom lékaři nechtějí psát pacientům sanitky k lékařům.

sorgedoktor ( 5. prosince 2019 11:24 )

...To by mne zajimalo, jestli blikala cervena.Za podobnYch okolnosti/ kdy neblikalo nic/ jsem tgake mohl prijit o zivot.Taker se sanitkou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání