Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Snadné jako počítačová hra?! Dva kluci si „půjčili“ tátovo auto: Noční „erzetu“ ukončil tvrdý náraz!

Autor: ČTK - 
28. listopadu 2019
16:28

Nikoho se na nic neptali a vyrazili na nedovolenou projížďku autem táty jednoho z nich. Ten o ničem neměl ani tušení. Ani jeden z nezletilých hochů samozřejmě neměl k dispozici řidičský průkaz. Nejspíš si říkali, že o moc těžší než počítačová hra to být nemůže. Jenže to se spletli.

Na noční projížďku osobním autem se v noci na čtvrtek vydal nezletilý hoch z Prostějovska. Usedl bez svolení svého otce za volant jeho vozu Ford a vzal s sebou stejně starého kamaráda.

Výlet netrval dlouho, chlapec vzápětí nezvládl řízení a narazil do stěny rodinného domu. Dvojice utekla, poté se však na místo činu vrátila. Spolujezdec při nehodě utrpěl lehké zranění, informoval dnes ČTK mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Video  Spanilé jízda nezletilého mládence skončila při pokusu otočit se na křižovatce.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Nehoda se stala dnes krátce po půlnoci. „Nezletilý chlapec po krátké jízdě zřejmě vlivem nezkušenosti po otočení v křižovatce nezvládl řízení, vyjel vpravo mimo komunikaci a narazil do stěny rodinného domu. Po nehodě i se spolujezdcem z místa utekli, ale po několika minutách se na místo vrátili a k činu se přiznali,“ uvedl policejní mluvčí.

Zraněný spolujezdec vyhledal lékařské ošetření, nikomu dalšímu se nic nestalo. Alkohol u obou vyloučila dechová zkouška, škoda se vyšplhala na 40.000 korun. Případ policisté vyšetřují pro podezření z neoprávněného užívání cizí věci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání