Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič srazil nezletilého cyklistu a ujel: Policie hledá svědky!

K nehodě došlo na tomto místě (vpravo ilustrační foto).
K nehodě došlo na tomto místě (vpravo ilustrační foto).  (Autor: Policie ČR, Policie SR)
Autor: ČTK - 
6. září 2019
17:12

Kriminalisté hledají řidiče, který v pátek dopoledne srazil v jižních Čechách cyklistu, a neměl ani tolik slušnosti, aby zastavil. Naopak z místa autonehody klidně ujel! Policie prosí případné svědky nehody, aby se ozvali. Jistě by pomohli i řidiči s palubními kamerami, kteří se v inkriminovanou dobu pohybovali v blízkosti nehody.

Nezletilého cyklistu srazil v pátek ráno před 6:00 neznámý automobilista u obce Sedlec na Českobudějovicku. Chlapec spadl do příkopu a zranil se, řidič ujel, aniž mu poskytl pomoc. Jihočeští policisté po něm pátrají a hledají svědky. Cyklista jel na kole značky Leader Fox ve směru z obce Vlhlavy k silnici I/20 a byl řádně osvětlený.

„V tu dobu ho předjížděl dosud neznámý řidič blíže nezjištěného osobního vozidla, kdy jej svou pravou stranou zachytil za řídítka na levé straně. Chlapec po střetu spadl do silničního příkopu, kde se zranil. Řidič vozidla z místa ujel,“ uvedl na webu mluvčí krajské policie Milan Bajcura.

Kriminalisté žádají případné svědky, aby je kontaktovali na pracovišti v českobudějovické ulici Plavská 2, telefon 972 226 460, nebo se obrátili na linku tísňového volání 158.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání