Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická nehoda na Uherskohradišťsku: „Viník“ byl pod vlivem drog!

Tragická nehoda na Uherskohradišťsku: Při nehodě tam zemřel člověk (Ilustrační foto)
Tragická nehoda na Uherskohradišťsku: Při nehodě tam zemřel člověk (Ilustrační foto)  (Autor: archiv Blesku)
Aktualizováno -
23. listopadu 2019
11:40
Autor: ČTK - 
22. listopadu 2019
22:30

Při páteční dopravní nehodě u obce Huštěnovice na Uherskohradišťsku v pátek večer zemřel člověk. Podle policie byl muž, který nehodu patrně nebezpečným předjížděním zavinil, pod vlivem drog.

Podle informací policie se v pátek krátce před 21:00 na silnici I/55 mezi Huštěnovicemi a Starým Městem srazila dvě osobní auta. Muž, který pravděpodobně páteční tragickou nehodu zavinil, byl zřejmě pod vlivem drog. Při nehodě zemřela řidička vozu, do kterého narazil, a spolujezdec utrpěl zranění.

„Sedmačtyřicetiletý řidič vozidla Mitsubishi Outlander z blízké obce ve vysoké rychlosti předjížděl kolonu vozidel jedoucích ve směru od Starého Města na Otrokovice, poté se zařadil zpět do svého jízdního pruhu, nicméně z něj záhy zase vyjel do protisměru, aby předjel další vozidlo. Tam se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Mazda 323, které řídila třiašedesátiletá řidička z Uherského Hradiště,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Obě vozidla skončila po nárazu mimo silnici. Třiašedesátiletá řidička druhého vozu nehodu nepřežila, její tělo museli z havarovaného vozidla vyprostit hasiči za pomoci hydraulického zařízení.  

„Řidiče, který nehodu pravděpodobně zavinil, převezli záchranáři do nemocnice. Dechová zkouška u něj byla negativní, zkouška na přítomnost drog pozitivní. Zda a v jakém množství řidič před jízdou drogy užil, určí až lékařské vyšetření. Škoda na obou vozidlech činí předběžně 200.000 korun,“ doplnila Kozumplíková. Muž při nehodě utrpěl zranění.

Hlavní silniční tah ze Starého Města na Otrokovice byl po dobu vyšetřování nehody několik hodin obousměrně uzavřen. Okolnosti neštěstí nadále prověřují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty.

Podle dostupných informací je žena 19. letošní obětí dopravních nehod ve Zlínském kraji, z toho čtvrtou na Uherskohradišťsku. Za celý loňský rok si nehody na silnicích v regionu vyžádaly životy 22 lidí.

miro 49 ( 23. listopadu 2019 12:22 )

No a co se bude dít. Viník dostane nějaký symbolický trest, seberou mu řidičák, nachytají ho za volantem bez řidičáku, podruhé, podesáté, někdy i podvacáté, pokuty neplatí, zavřít ho za přestupky nelze, auta jsou vždy kradená. Zdá se že návrat nucených prací s velmi obtížnou, nebezpečnou povinnou prací by byl řešením.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání