Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Těžkooděnci hledají dárce pro Samulku (3): Holčička bojuje se zákeřnou nemocí!

Těžkooděnci chtějí pomoci malé Samulce: Ta bojuje se zákeřnou leukemií!
Těžkooděnci chtějí pomoci malé Samulce: Ta bojuje se zákeřnou leukemií!  (Autor: Policie ČR, kostnidren.cz)
Autor: VaB - 
17. října 2019
20:22

Minulý týden ve středu proběhl v knihkupectví Knihomov v České Lípě nábor dárců kostní dřeně. Během něj byl zmíněn i alarmující zdravotní stav malé Samanthy (3). Dívenka od sedmnácti měsíců bojuje se zákeřnou leukemií. Holčičce se rozhodli pomoci i samotní policisté. Vhodného dárce je totiž potřeba najít do tří měsíců!

„Dívenka má ve svém nízkém věku za sebou už opakovanou léčbu chemoterapií i transplantaci kostní dřeně. Její zdravotní stav se bohužel nezlepšil, a proto potřebuje nutně druhou transplantaci s novým dárcem,“ píše policejní mluvčí Ivana Baláková. Lékaři upozorňují, že vhodného dárce je nutné najít do tří měsíců.

Proto se rozhodla pro registraci i skupina místních policistů. „Pomoci Samulce, anebo kterémukoliv jinému pacientovi se stejným onemocněním, se rozhodli policisté pořádkové jednotky územního odboru Policie ČR Česká Lípa. Dne 9. října se v českolipském knihkupectví nechali zaregistrovat,“ uvádí Baláková s tím, že se databáze dárců rozrostla o 5 nových jmen. 

Jako dárce kostní dřeně se může registrovat každý zdravý muž či žena ve věku od 18 do 35 let. V České republice je podle webových stránek Kostnídřeň.cz registrováno přes 91 tisíc lidí. 

kralovna-vsech-mori ( 17. října 2019 23:47 )

Ráda bych dala, ale už jsem z registru vyřazená pro věk.Dvakrát jsem kostní dřeň darovala. Nic to není. Lidičky, pokud jste zdraví tak těm nemocným pomozte. Je to bezpečné, nebolí to, jen na sebe budete muset být nějaký čas opatrní. Ale budete na sebe hrdí, zachránili jste život. Moc za ně prosím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání