Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skotové údajně chytili vraha z Nantes, který měl zabít celou svou rodinu: Co řekly testy DNA?

Aktualizováno -
12. října 2019
14:46
Autor: ČTK, DH - 
12. října 2019
08:02

Na letišti ve skotském městě Glasgow zatkla tamní policie muže, který mohl být francouzkým aristokratem, jenž je podezřelý z vraždy své manželky a čtyř dětí a osm let byl na útěku. Testy DNA ale podezření policie vyvrátily.

Mluvčí francouzské policie řekl agentuře AP, že policie v Glasgow zadržela muže, který by mohl být Xavier Dupont de Ligonnès.

Skotská policie potvrdila, že v pátek zadržela podezřelého na základě evropského zatykače. „Cestoval pod falešnou identitou a kompletně změnil svůj vzhled,“ řekl britským médiím zdroj blízký vyšetřování. Testy DNA ale vyvrátily, že by byl zadrženým právě francouzský aristokrat. Podle médií ale neodpovídala podoba, otisky prstů a nakonec ani genetické zkoušky.

De Ligonnèsova rodina zmizela v dubnu 2011. Policie později objevila těla jeho manželky Anges (†49) a čtyř dětí, Thomase (†21), Arthura (†18), Anne (†16) a Benoita (†13) se střelnými ranami a dva labradory pohřbené pod terasou rodinného domu ve městě Nantes. Xavier Dupont byl jediným členem rodiny, který se nenašel, a stal se hlavním podezřelým. Později se ukázalo, že měl finanční problémy a přihlásil se do místního střeleckého klubu, aby získal zkušenosti ve střelbě. Policie také našla zprávu z roku 2010, ve které uváděl, že chce zabít svou rodinu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání