Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrtelná nehoda motorkáře (†46) na Olomoucku: Jeho hondu zastavil až strom

Motorkář (†46) narazil do stromu a zemřel. (Ilustrační foto)
Motorkář (†46) narazil do stromu a zemřel. (Ilustrační foto)  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK, VaB - 
30. září 2019
11:45

U Bílé Lhoty na Olomoucku zemřel šestačtyřicetiletý motorkář. Podle policie sjel ze silnice a narazil do stromu. Svým zraněním podlehl na místě. Nehoda se stala v neděli večer. Za poslední týden šlo v Olomouckém kraji o druhou smrtelnou nehodu motorkáře a celkově o třetí tragickou nehodu.

Šestačtyřicetiletý motorkář na hondě zemřel v neděli večer na Olomoucku, nedaleko od obce Bílá Lhota ve směru na Měrotín. Nezvládl průjezd zatáčkou, sjel ze srázu a narazil do stromu. 

„Měl při průjezdu levotočivou zatáčkou z prozatím přesně nezjištěných příčin vyjet vpravo, mimo komunikaci (...). Při nehodě utrpěl velmi vážná zranění, kterým, bohužel, na místě podlehl,“ informovala ČTK olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.  

Škoda na motocyklu je odhadována na předběžně 70.000 korun. Havarovaný stroj bude podroben znaleckému zkoumání. „Přesné příčiny nehody policie i nadále vyšetřuje,“ doplnila policejní mluvčí.

Neštěstí přišlo týden poté, co měla podobně tragické následky havárie motorkáře na Šumpersku. Ta se stala mezi Loučnou nad Desnou a Červenohorským sedlem. Řidič při projíždění zatáčky nezvládl podle policie řízení a narazil do svodidel, nezletilý spolujezdec skončil se zraněním v nemocnici.

Jiná tragická nehoda se stala také v pátek, kdy nedaleko Přerova zemřel osmadvacetiletý řidič osobního auta. S autem vyjel ze silnice a vůz se převrátil na střechu. Muž pod ním skončil zaklíněný.

arim vogl ( 11. října 2019 22:17 )

Vy co tady píšete že vám je líto stromů a že to jsou dárci orgánů tak jste asi nikdy na mašině neseděli a neřídili ji... A můžu vám k tomu říct že tohoto člověka jsem znal osobně už hodně dlouho a určitě to nebyl čerstvej řidič ani žádnej "dárce" byl to super chlap kterej měl rodinu a malý děti nikdy nemachroval a vždycky se snažil pomoct komukoli takže se nad sebou zamyslete nez napíšete nějakou pi*ovinu...

offline ( 30. září 2019 14:23 )

Těch stromů je mi vážně líto....

lubosbeyr ( 30. září 2019 12:33 )

Příčinou nehody v zatáčce je zpravidla nezvládnutí stroje ve veliké rychlosti.Většina z nich jezdí jak blázni a takto to pak končí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání