Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výbuch v rodinném domě na Orlickoústecku: Dva senioři skončili v nemocnici

Autor: ČTK - 
28. září 2019
15:11

S těžkými popáleninami skončili dva důchodci po výbuchu propanbutanové lahve v Kerharticích na Orlickoústecku. Žena (70) utrpěla popáleniny na 30% těla, muž (69) na deseti procentech.

V rodinném domě v Kerharticích, místní části Ústí nad Orlicí, dopoledne nejspíš explodovala propanbutanová láhev. V objektu se nacházeli čtyři lidé, dva utrpěli zranění, uvedla policie na webu. Podle záchranářů mají oba těžké popáleniny. Policisté čekají na vyjádření statika, zda je dům bezpečné ohledat a zda se dva nezranění obyvatelé domu mohou vrátit zpět.

Zranění utrpěla sedmdesátiletá žena a devětašedesátiletý muž. Oba mají těžké popáleniny, žena na 30 procentech těla, muž na deseti procentech. Utrpěli také inhalační trauma, záchranáři je uvedli do umělého spánku a napojili na plicní ventilaci. Žena je v péči lékařů Fakultní nemocnice v Praze, muže si převzala brněnská nemocnice, uvedl mluvčí krajských záchranářů Aleš Malý.

„Kriminalisté zahájili úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ uvedla policejní mluvčí Dita Holečková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání