Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama z Karlovarska: Uprchlík vytáhl nůž a vzal přítelkyni jako rukojmí! Nečekaný úder shora

Aktualizováno -
19. září 2019
09:10
Autor: chal - 
18. září 2019
18:09

Sokolovští kriminalisté v úterý naháněli auto s mužem (40), který v pondělí večer unesl svou přítelkyni (35) a vyhrožoval, že ji zabije. Do akce se zapojil i policejní vrtulník, díky kterému strážci zákona únosce v úterý dopadli. Muž skončil ve vazbě.

V pondělí v pozdních večerních hodinách na tísňovou linku 158 zavolal 40letý muž z Karlovarska s tím, že jede s přítelkyní (35) v autě, má u sebe zbraň, chce se zabít a neručí za sebe.

Žena s ním jela nedobrovolně, několik minut před telefonátem jí ve společném bytě oznámil, že ji bere jako rukojmí, protože je na něj vydaný zatykač. Protože s tímto plánem přítelkyně nesouhlasila, únosce jí začal vyhrožovat dvěma kuchyňskými noži a tvrdil, že ublíží jí i sobě.

„Operační důstojník v pozadí hovoru slyšel ženu, která několikrát volala o pomoc. Po chvilce muž hovor ukončil a následně byl jeho mobilní telefon již nedostupný,“ informovala policejní mluvčí Eva Valtová. Policisté okamžitě rozjeli pátrací akci. Prověřili místa, kde se mohl muž nacházet, a nasadili vrtulník.

Jen těžko si lze představit, co zažívala unesená žena. „Během jízdy měla žena muže několikrát požádat, aby ji z vozu propustil. Ten jí měl sdělit, že v žádném případě tak neučiní a že s ním bude po celou dobu jízdy,“ sdělila mluvčí.

V úterý dopoledne se rukojmí podařilo zavolat na policii, když únosce na chvíli opustil vůz, a popsala přibližnou polohu auta. Vrtulníku se podařilo ujíždějící automobil několik desítek minut od hovoru vypátrat a policisté pak únosce zadrželi.

Okresní soud v Karlových Varech 40letého muže v úterý poslal do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí odnětí svobody až osm let. Podle iformací serveru iDnes.cz má muž na svědomí i znásilnění. Právě proto na něj byl zřejmě vypsán zatykač, kvůli kterému se rozhodl vzít rukojmí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání