Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Důvěřivý senior svěřil dívce (19) svou platební kartu: Okradla ho o 30 tisíc!

Důvěřivý senior (78) svěřil dívce (19) svou platební kartu: Okradla ho o 30 tisíc!
Důvěřivý senior (78) svěřil dívce (19) svou platební kartu: Okradla ho o 30 tisíc!  (Autor: Profimedia)
Autor: VaB - 
18. září 2019
16:51

Mladá žena (19) využila podle policie důvěřivosti bezmála 80letého seniora. Ten jí svěřil svou platební kartu i s PIN kódem. Oloupila ho o 18 tisíc! O měsíc později ho údajně okradla znovu, tentokrát o 13 tisíc. Celková škoda tak činí 31 tisíc korun. Údajné zlodějce hrozí až dva roky ve vězení!   

Senior z Karlovarska byl v březnu tohoto roku rád, že ho devatenáctiletá dívka navštěvuje a věnuje mu pozornost. Jednoho dne jí proto svěřil svou platební kartu i s PIN kódem, aby mu vybrala finanční hotovost. Toho ale dívka zneužila. O případu informovala na svých stránkách karlovarská policie.

Senior samozřejmě předpokládal, že mu dívka kartu vrátí. „Žena si ji však několik dnů ponechala a prostřednictvím této karty vybrala celkem v šesti případech na různých místech peníze z bankomatů v celkové částce 18 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Eva Valtrová.

Seniorovu kartu sice vrátila, ale brzy potřebovala víc. Proto se k muži začátkem dubna vrátila. Využila chvíle jeho nepozornosti a z peněženky mu vzala tutéž kartu. „Vzhledem k tomu, že PIN kód si pamatovala z předchozího měsíce, nic ji nebránilo, aby mohla pokračovat v páchání další trestné činnosti,“ popsala Valtrová. Z karty si údajně žena vybrala dalších třináct tisíc! Peníze měla použít pro vlastní potřebu. 

Celkem tedy mladá známá seniora okradla o jednatřicet tisíc korun. „Za výše uvedené jednání ji kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech obvinili ze spáchání přečinu Krádež a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na dva roky,“ uzavřela mluvčí. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání