Když se cizinec v pátek odpoledne probudil ze slastného snění, nemohl najít svůj batoh. Prohledal okolí a našel ho pohozený opodál. „Zjistil, že v něm schází platební karta, speciální baterka, reproduktor, kapesní nožík a další věci,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Naštvaný výletník ztratil zájem o slunění, oblékl se a šel na tramvaj. Tam byl v tu dobu shodou okolností muž, který si prohlížel věci nápadně se podobající těm, o které cizinec ve spánku přišel. Okradený proto nastoupil do stejné tramvaje a možného zloděje dál sledoval.

Když uviděl v jeho rukou svou platební kartu, zavolal okamžitě na tísňovou linku. Na Mendlově náměstí už čekala hlídka městské policie. „Strážníci ve voze uviděli dvojici dohadujících se mužů. Starší mladšího přidržoval a hlídce potvrdil, že volal na linku 156,“ dodal Šoba.

Následně vyšlo najevo, že okradený měl pravdu. Zloděj měl totiž u sebe věci, které cizinec postrádal. „Strážníci proto zavolali státní policisty, neboť mladší z mužů je podezřelý ze spáchání trestného činu krádež,“ upřesnil Šoba. Zloději nyní hrozí dva roky vězení.

VIDEO: Nedávno měl v Brně smůlu i zloděj, který chtěl ukrást v obchodě kabelku. Povalil přitom prodavačku na zem.