Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Českého řidiče (57) cestou na veletrh přepadl brutální lupič: Ukradl mu auto a nechal ho zmláceného u silnice

Čecha v Polsku zbili a okradli: Pachatele policie dopadla, když se chystal podpálit auto (ilustrační foto).
Čecha v Polsku zbili a okradli: Pachatele policie dopadla, když se chystal podpálit auto (ilustrační foto).  (Autor: Policja.pl)
Autor: dce - 
10. září 2019
17:19

Čecha, který do Polska vyrazil na veletrh zbraní, čekala nepříjemná zkušenost. Místo klidných pár dní v Kielci skončil v místní nemocnici. Čecha totiž brutálně napadl a okradl čtyřiatřicetiletý Polák. Policii se násilníka podařilo dopadnout, když se pokoušel zapálit kradený vůz.

Sedmapadesátiletý Čech nesehnal po čas veletrhu ubytování v hotelu, rozhodl se tedy přespat ve svém autě. Právě tak možná vzbudil pozornost místního recidivisty, který ho večer oslovil, zda by ho neodvezl domů. Za jízdu mu nabídl sto zlotých. Čech souhlasil.

Mladší muž řidiče navigoval až do zhruba 25 kilometrů vzdálené obce, kde ho požádal, aby zastavil. Řekl mu, že u sebe žádné peníze nemá, ale že mu je přiveze druhý den na veletrh. Čech vystoupil z vozu, aby odsunul sedačku a pustil pasažéra ven. V tu chvíli ho mladší Polák napadl.

Útočník ho udeřil několikrát do obličeje, pak nasedl do auta a odjel. Čech skončil v nemocnici a případ začala šetřit policie. Poměrně brzy došli na stopu místního recidivisty, který již v minulosti spáchal ozbrojené přepadení a před několika dny poničil čtrnáct náhrobků na hřbitově.

V noci z pátku na sobotu pak podezřelého našli sedět v příkopě u odstaveného kradeného vozu. Muž byl opilý a podle všeho se pokoušel vůz zevnitř zapálit. Jenže když zavřel dveře, nevědomky oheň vlastně uhasil...

Policisté muže zadrželi a obvinili z dalšího přepadení. Polák putoval okamžitě za mříže.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání