Pražští policisté prošetřují od počátku února krádež chytrých hodinek, která se stala v obchodu se spotřební elektrotechnikou v Řevnické ulici. „Dva hledaní přišli do obchodu druhého února v osmnáct hodin, kdy se po celou dobu chovali jako zcela běžní zákazníci. Procházeli se mezi regály a okukovali vystavené zboží,“ uvádí mluvčí Policie ČR Tomáš Hulan.

„První z hledaných se pak zastavil u stojanu s chytrými hodinkami, které si jakoby prohlížel. Přitom je ale zřejmé, že už v tu chvíli pracoval na odstranění jejich zabezpečení, které takzvaně načal,“ pokračuje mluvčí. Aby však svým počínáním nebyl nápadný, rozhodl se od polovičaté práce odejít a přenechat pole působnosti svému kumpánovi. Ten odstranění zabezpečení dokončil, ale hodinky ještě pro tu chvíli nechal na místě – snad z obav, že by mohl být sledován.
Video
Video se připravuje ...

Policie pátrá po dvou podezřelých mužích, kteří na Zličíně v obchodu s elektrotechnikou ukradli chytré hodinky. Policie České republiky

Vrátil se pro ně asi s půlhodinovým odstupem, kdy už šel prakticky najisto, protože odstraněné zabezpečení neupoutalo pozornost personálu. „Hodinky proto v klidu vzal, uschoval, prošel kolem pokladny jakoby nic a odešel neznámo kam,“ popisuje mluvčí.

Jelikož vzhled obou podezřelých policie zná díky záznamům z bezpečnostní kamery, obrací se proto na veřejnost s žádostí o pomoc. „Prosíme každého, kdo zná totožnost hledaných, případně místo jejich pobytu či pohybu, aby nám tyto informace předal prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ uvádí závěrem Hulan.
Fotogalerie
4 fotografie