Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřešovanou Jitku našli mrtvou v rybníce: Prý vraždil manžel, po činu šel do hospody

Jitka byla bohužel zavražděna. Mrtvý je prý i její pes.
Jitka byla bohužel zavražděna. Mrtvý je prý i její pes.  (Autor: Policie ČR/Profimedia.cz)
Aktualizováno -
10. září 2019
17:34
Autor: ČTK, dce, čad - 
10. září 2019
15:50

Policie obvinila dvaapadesátiletého muže z vraždy osmačtyřicetileté Jitky z Havlíčkova Brodu. Kriminalista Pavel Kubiš v úterý novinářům řekl, že pachatel se s obětí znal, vraždu plánoval a k činu se doznal a lituje ho. Podle informací Blesk.cz se jednalo o ženina manžela. Ten podle policie oznámil ženino zmizení na konci července v době, kdy už byla mrtvá.

Těšila se na nadcházející svatbu svého syna a narození vnoučete od své těhotné dcery. Místo těchto životních radostí potkala koncem července ženu (48) z Havlíčkova Brodu zákeřná smrt z rukou údajně toho nejbližšího - manžela (52). Policisté odmítají říci, zda ruku vraha vedla žárlivost.

Policie v červnu dostala informace o tom, že žena odešla 28. července z domu na procházku s bišonkem Justýnou a už se z ní nevrátila. Pes je údajně taky mrtvý, řekl Kubiš.

Policie muže zadržela v pondělí. Od úterý je ve vazbě. "Vyjádřil lítost, myslím opakovaně. Nepřísluší mi v tuto chvíli hodnotit nějakou pravdivost nebo jak to odpovídá skutečnosti," řekl Kubiš k pachateli, který podle něho s policií spolupracuje. Vyšetřování teprve na začátku a potrvá několik měsíců. Policie chce i znalecké posudky z oboru psychologie a psychiatrie, aby posoudila příčetnost a motiv.

Když policie žádala o pomoc veřejnost s pátráním po pohřešované ženě, uvedla, že se mohla stát obětí trestného činu. Hledala ji nejprve v místech, kam chodila venčit svého psa.

Ve čtvrtek 1. srpna její tělo někdo objevil dál od Havlíčkova Brodu v rybníku mezi obcemi Kámen a Habry. Genetické testy potvrdily, že tělo patřilo pohřešované. Policie zároveň uvedla, že žena zemřela násilnou smrtí. Nezemřela ovšem v rybníce, na místo nálezu tělo vrah dopravil.

V úterý Kubiš řekl, že zemřela v přímo Havlíčkově Brodě a měla více zranění. S jejich určení pomáhali soudní znalci. "Věc byla komplikována tím, v jakém stavu bylo tělo poškozené," řekl Kubiš. 

Kriminalisté odmítli uvést, jakým způsobem muž manželku zabil. „Mohu jen říci, že nebylo třeba hledat vražednou zbraň,“ nechal se slyšet šéf krajské mordparty Pavel Kubiš. Dá se tedy předpokládat, že vrah ženu zardousil. Blesku se podařilo zjistit, že pachatel své oběti na nohu připevnil kompresor z nákladního automobilu IFA a vhodil jí do rybníka mezi obcemi Kámen a Habry. 

V neděli bezprostředně po vraždě pak odešel chladnokrevný vrah do hospody. „Teprve odpoledne po svém návratu domů policistům nahlásil, že se jeho žena nevrátila z dopolední vycházky se svým psem,“ upřesnil Blesku zdroj. Muži za úkladnou vraždu hrozí až 20 let za mřížemi.

rampepurda ( 11. září 2019 16:02 )

V honbě za senzací opět redaktor ignoroval chyby. Jak jinak.

nika70 ( 11. září 2019 15:38 )

Aspoň toho psa mohl nechat naživu haj.zl

XYZ3 ( 10. září 2019 20:29 )

V červnu dostala policie zprávu, že se paní ztratila 28.července. ten informátor musel být vážně vševěd s předtuchou... A paní se těšila a ne ěšila...

pfoto1 ( 10. září 2019 18:33 )

Líbí se mi ta rychlá změna titulku, kdy je Bleskem bleskově nahrazeno, že "dřív dělal u rozvědky" tím, že "po činu šel do hospody"...

hasickajana ( 10. září 2019 17:47 )

Láska našich nejbližších...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání