Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Policista hazardér: Přejezdem prosvištěl i přes červená světla a padající závory! Unikne trestu?

Autor: Helena Lacinová - 
22. července 2019
19:59

Patnáct vteřin dělilo od tragického střetu s vlakem policistu na motorce na železničním přejezdu v Račicích na Litoměřicku. Výstražná červená světla blikala, zvonek zvonil, když pod padající závorou prosvištěla motohlídka! Ve stejném týdnu na přejezdech zemřelo několik lidí…

Policista hazardér se za přejezdem ohlédl po kolegovi na motorce, který před závorami ukázněně zastavil. Jenže poté, co projel osobní vlak z Prahy do Děčína, i on vyrazil na koleje, když ještě svítila červená světla.

Víme o tom

Hazard se životem nezůstane pro nezodpovědného muže zákona, kterého jeho nadřízení již identifikovali, bez následků. Otázka je, jak citelných… „O jednání policisty je vedení KŘP Ústeckého kraje informováno, bylo zahájeno správní řízení ve věci dopravního přestupku. Jedná se o podezření ze závažného porušení dopravních předpisů. Pokud bude podezření z dopravního přestupku potvrzeno, hrozí policistovi výrazný kázeňský postih odpovídající závažnosti dopravního přestupku,“ řekla včera Blesku krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková. Služební zákon prý nabízí několik možností trestu. Odmítla ale prozradit, kdy k události došlo.

Jen tytyty?

Kázeňský trest může podle zjištění Blesku spočívat ve snížení základního platového tarifu až o 25 % na dobu nejvýše tří měsíců, odnětí služební hodnosti, anebo jen v písemném napomenutí. Tím to pro »kovboje v uniformě« končí. Civilního řidiče by neminulo sedm trestných bodů, zákaz řízení na jeden až šest měsíců a pokuta od 2,5 do 5 tisíc korun. A placený pohovor s psychologem.

Důkaz je pryč

Z videa, které kdosi umístil na internet a včera odpoledne zase stáhnul, vyplývá, že výstražná červená světla blikala minimálně 37 vteřin. Právě ve 30. vteřině policista na motorce projel pod padající závorou. Vlak se přiřítil ve 45. vteřině.

VIDEO: Policista vjel na přejezd těsně pod padající závory.

cocumysvole ( 22. července 2019 23:33 )

No kdyby fungovaly zákony tak by seděl ale u nás?

Dejvf_ ( 22. července 2019 21:26 )

Co jsem to přečetl za blbost? Video je od kluka jménem Martin (na YouTube: Martin96-clc). Video včera opravdu nestahnul. A druhý policista odjíždí až po zhasnutí červených světel! Opravdu fake news toto..

zkzkz ( 22. července 2019 20:57 )

Ruka ruku myje

verka1 ( 22. července 2019 20:54 )

Při řešení případu mají času dost, ale jinak policie chvata.

villon ( 22. července 2019 20:37 )

Asi spěchaly za případem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání