Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lupiči ve firmě vytrhli ze zdi trezory: Odnesli si přes milion

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie ČR)
Autor: chal - 
17. července 2019
14:11

Z trezoru firmy ve Starém Městě na Uherskohradišťsku zmizelo více než milion korun. Po pachatelích krádeže pátrají policisté. V případě dopadení a odsouzení jim hrozí až osmileté vězení. O pomoc při pátrání žádá policie také veřejnost.

Pachatelé peníze ve firmě v Huštěnovské ulici ukradli podle policistů v době od nedělního večera do pondělního rána. „Pachatelé se do areálu firmy dostali po přestřižení pletiva. Následně vyřadili z provozu zabezpečovací zařízení a poté v prvním patře administrativní budovy rozbili sklo balkonových dveří. Tím si zpřístupnili cestu do jednotlivých místností, které prohledali,“ uvedla Šabatová.

Zloděje podle ní zajímaly pouze dva trezory, které vytrhli ze zdi a rozřezali. „Z nich vybrali veškerou finanční hotovost ve výši 1 207 000 korun. Celková škoda, která firmě vznikla, a to včetně poškození zařízení, je předběžně vyčíslena bezmála na půl druhého milionu korun,“ uvedla mluvčí.

Policisté nyní žádají případné svědky, kteří si v inkriminované době všimli v blízkosti areálu jakékoli podezřelé osoby nebo vozidla, aby zavolali na tísňovou linku 158, případně na kterékoli policejní oddělení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání