Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Žena si v Písku chtěla zkrátit cestu přes koleje: Střet s vlakem nepřežila

Žena si v Písku chtěla zkrátit cestu přes koleje: Střet s vlakem nepřežila. (Ilustrační foto)
Žena si v Písku chtěla zkrátit cestu přes koleje: Střet s vlakem nepřežila. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
15. července 2019
17:31

V Písku srazil v pondělí odpoledne vlak ženu, na následky zranění zemřela. Kvůli tragické události je zastaven provoz mezi stanicemi Písek a Písek-město. Žena podle předběžných informací přebíhala koleje, aby si zkrátila cestu. 

„Žena zemřela po převozu do nemocnice,“ uvedla mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová. Nehoda se stala před 16:00. Provoz na trati bude omezen přibližně do 18:00. Dopravce zajišťuje mezi Ražicemi a stanicí Písek-město náhradní autobusové spoje.

Jde o další úmrtí na železnici během posledních dnů. Nejtragičtější byla nedělní havárie, kdy při srážce osobního vozu s vlakem na železničním přejezdu v Černožicích na Královéhradecku zemřela čtyřčlenná rodina. I dnes se už ale stalo několik kolizí. Nález usmrceného člověka v kolejišti dnes ráno zhruba na dvě hodiny zastavil provoz na železniční trati mezi Mělníkem a Liběchovem. Na železničním přejezdu mezi Šumperkem a Bludovem se rovněž ráno srazilo osobní auto s motorovým vlakem, při této havárii se nikdo nezranil. Odpoledne vlak zachytil člověka, který byl v kolejišti, v úseku Kuřim – Brno-Královo Pole, tato kolize skončila lehkým zraněním.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání