Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Prorazil bránu a odfrčel: Policisté stíhali v Olomouci šoféra obluzeného pervitinem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
4. července 2019
11:19

Několik policejních hlídek stíhalo v ulicích Olomouce jednatřicetiletého muže, který se jim snažil ujet v autě ukradeném po vloupání do pneuservisu. Ve vysoké rychlosti nakonec ve Velkomoravské ulici havaroval, když najel do sloupu. 

Divokou honičku v ulicích města si užili olomoučtí policisté, kterým se rozhodl ujet nejmenovaný pirát silnic (31). Sice se mu to nepovedlo a havaroval, ale i tak měl velké štěstí. Z nehody vyvázl bez zranění. Způsobil však škodu za 70.000 korun, informoval ve čtvrtek ČTK mluvčí olomoucké policie Libor Hejtman.

Incident se stal ve středu časně ráno, na vloupání do pneuservisu v olomoucké části Hodolany upozornil policisty svědek. Pachatel odtud odjel se Škodou Roomster, prorazil přitom autem zavřenou bránu.

Nasazeny byly všechny policejní hlídky v Olomouci a okolí, auto policisté vzápětí našli jedoucí po ulici Šantova směrem k ulici Švýcarské nábřeží. „Ihned se za ním vydali a za použití výstražného a rozhlasového zařízení se snažili řidiče zastavit. Ten však nedbal pokynů policistů a snažil se jim na ulici Švýcarské nábřeží ujet. Nezvládl však vyšší rychlost a na křižovatce s ulicí Velkomoravská havaroval,“ uvedl mluvčí.

Muž s vozidlem vyjel přes tramvajový pás a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Vzápětí byl zadržen. Podle policistů měl tříletý zákaz řízení a byl pod vlivem pervitinu. V pneuservisu, do kterého vlezl rozbitým oknem, kromě odcizeného auta urazil na dalším voze zpětná zrcátka a z pokladny odcizil několik tisíc korun. Je podezřelý z krádeže, neoprávněného užití cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání