Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Bitka svalovců před lounskou firmou: Zapojil se i zápasník MMA „Píno“ Ondruš, známý protivník Vémoly

Autor: ČTK, ital - 
1. července 2019
19:15

V pondělí ráno došlo k šarvátce v areálu firmy Heavy Machinery Services (HMS) v Lounech na Ústecku. Do sebe se zde pustily dvě skupiny mužů z bezpečnostních agentur a nechyběly ani zbraně v podobě tyčí a prken. Někteří účastníci byli údajně vyzbrojeni i samurajskými meči. Mezi aktéry figuroval také slavný český zápasník MMA Petr Ondruš, který stál v čele jedné ze skupin. Ten také poskytl rozhovor pro web MMA Shorties, kde celý konflikt objasnil.

Ozbrojená potyčka propukla v pondělí v brzkých ranních hodinách v areálu HMS. „Dnes přibližně ve 3:30 pronikly do areálu HMS asi tři desítky mužů, někteří vyzbrojeni tyčemi, kteří se prezentovali jako personál společnosti Legios Loco a vyvolali potyčku s ostrahou. Situaci musela řešit policie,“ řekla na dotaz ČTK insolvenční správkyně Petra Hýsková. Konflikt vznikl kvůli tomu, že správkyně zde chtěla pokračovat v inventarizaci majetku. V tom jí zabránila skupina lidí s tyčemi a dalšími předměty. Podle mluvčí lounské policie Ireny Pilařové však policisté protiprávní jednání nezjistili.

Společnost HMS důrazně zkritizovala „skandální postup“ insolvenční správkyně v průběhu šetření v areálu společnosti. „Její nestandardní chování a nekompetentní pokyny paralyzovaly provoz lounského výrobního závodu, což je nejen v rozporu s jejím oprávněním, ale i s Usnesením insolvenčního soudu,“ sdělila ČTK mediální konzultantka HMS Iva Šachová. Společnost požaduje okamžité odvolání insolvenční správkyně a žádá o prošetření situace, kdy výkon práva podle zástupců firmy zajišťuje motorkářský gang. Dva zaměstnance firmy prý dokonce muži zranili.

„Řešili jsme situaci v lounské firmě. Jedná se o složitý právní problém a my jsme zjišťovali, zda dochází k protiprávnímu jednání,“ uvedla Pilařová. Na začátku konfliktu se podle mluvčí situace vyhrotila a policisté použili jako varovný prostředek výstřel. Při zásahu nebyl podle Pilařové nikdo zraněn ani omezen na svobodě. „Vzhledem ke složitosti situace budou policejní hlídky v dalších dnech situaci kvůli bezpečnosti monitorovat,“ řekla ČTK Pilařová.

Jak to viděl Ondruš?

V čele skupiny, která zasahovala proti Hýskové, stál i český MMA zápasník Petr "Píno" Ondruš známý svým ostře sledovaným zápasem s Karlosem Vémolou. „Byli jsme najati firmou Legios Loco, aby jsme zabezpečili volný průchod zaměstnaců do firmy. Bohužel hned jak jsme vstoupili do areálu, čekala na nás ozbrojená skupina zhruba 70 lidí od insolvenční správkyně," popsal Ondruš.

Když jsme viděli, že jde proti nám taková početná skupina, tak jsme posbírali nějaké klacky, co byly kolem, určitě jsme neměli žádné katany a podobně. Šli jsme pouze dělat svoji práci, na kterou byla naše firma najata, tedy umožnit bezpečný vstup zaměstnancům do areálu, jelikož některým bylo minulý týden vyhrožováno. Vše jsem také vysvětlil policii,“ doplnil pro web MMA Shorties.

Miliardové dluhy

Výrobce vagonů je v úpadku od února 2014, věřitelům dluží přes 3,3 miliardy korun. Krajský soud v Českých Budějovicích, který insolvenci řeší, před pár dny znovu zamítl reorganizaci společnosti HMS. Soud zároveň na majetek firmy prohlásil konkurz a na 21. srpna svolal schůzi věřitelů.

Budějovický krajský soud zamítl reorganizaci HMS už v lednu. V dubnu jeho rozhodnutí zrušil Vrchní soud v Praze a věc mu vrátil. V novém rozhodnutí budějovický soud zopakoval, že jednání HMS a plnění povinností, které soud firmě uložil, vzbuzuje pochybnosti o poctivosti jejích skutečných úmyslů.

Podle soudu se řídicí struktura HMS prolíná s vedením společnosti Legios Loco a fungování obou firem je úzce spjaté - Legios Loco pronajímá výrobní areál a dodává HMS pracovní sílu, veškerý obchod jde přes Legios Loco. Firma Legios Loco patří podle údajů v Obchodním rejstříku kyperské společnosti Kirosium Limited. Jediným akcionářem HMS je od letošního března litoměřická firma Trinites CZ. HMS se proti verdiktu odvolá k Vrchnímu soudu v Praze.

ilthinra ( 2. července 2019 01:40 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání