Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pacientovi s rakovinou vzali zdravou část střev: Nemocí zasaženou nechali v těle!

Pacientovo zoufalství neznalo mezí. (Ilustrační foto)
Pacientovo zoufalství neznalo mezí. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: chal - 
25. června 2019
10:49

Tak tohle se nepovedlo. Onkologický pacient nemocnice v australském Sydney šel v pátek pod kudlu chirurgů, aby mu odoperovali kus střev. Po probrání z narkózy ho ovšem čekalo nepříjemné překvapení. Lékaři mu totiž vzali úplně jinou část orgánu, než kterou měli.

Chirurgové nemocnice Northern Beaches v australském Sydney tak trošku přešlápli. Vlastně přešlápli pořádně. Při korekční operaci totiž pacientovi s rakovinou odstranili špatný kus střeva.

Ministr zdravotnictví státu Nový Wales se odmítl k případu blíže vyjádřit s tím, že musí respektovat pacientovu anonymitu. Přiznal nicméně, že jde o vážný případ. „V takových případech se věc nejdřív musí vyšetřit a teprve pak komentovat,“ sdělil.

Stejné stanovisko zaujal i mluvčí soukromé zdravotnické společnosti Healthscope, která provozuje inkriminovanou nemocnici. „Pacientovi i jeho rodině jsme sdělili veškeré nutné informace a nemocnice Northern Beaches jim poskytuje veškerou podporu,“ řekl.

Nemocnice Northern Beaches byla otevřena loni v říjnu a zpackaná operace střev není první problém, který zdravotnické zařízení muselo řešit. Nemocnice trpí především dlouhodobým nedostatkem základních léčiv a lékařského vybavení.



Chloritan ( 26. června 2019 02:44 )

Zdraví toť ošemetná věc, každý doktor je svým způsobem šarlantán, nikdy nemůžete vědět, co se vámi po prášcích děje, já jdu na to odjakživy tak nějak jednoduše, ale i složitě, měl jsem náběh na spoustu nemocí, a zcela jistě vím že bych šel taky brzo do hlíny, ale já zkrátka se začal tak zajímat o své zdraví, že dnes už ho mam celkem pod kontrolou, zbavil jsem se veškerých problémů a hlavně jim porozuměl, no a trochu víc věcem, ono je pravda, že dnešní člověk, pokud má být úspěšný teda alespoň podle většinové vize.. tak zkrátka nemá téměř šanci jak toho dosáhnout a nechcípnout u toho, každý mi tlačí do hlavy, že musí chodit do práce, já každému pálím do pysku že v prvé řadě musím být zdravý a fit a pak se můžeme bavit o nějaké práci a pokud mě práce zabíjí tak ji nedělám. No ale co jsem chtěl říct, je že člověk který se naučí vnímat co se v něm děje, odhalí rakovinu dávno před tím než se vůbec objeví nějaké příznaky, a sice, jakmile pochopíte, řeč vlastního těla, tak zkrátka nesnesete existovat v těle jen s počínající rakovinou, už v tom stavu který k rakovině vede, to je zase u každého jiné, někdo může celý život hulit a dožije se vysokého věku, jiný nehulí a ve 30ti umírá na rakovinu, já třeba vím že kdybych nepřevedl hulení a kouření na vaping, dnes už bych tu taky nebyl a přesně tak jak jsem napsal to u mě bylo, a celé okolí systém, rodina, škola, prostě ty návyky do kterých se mě snažili natlačit, jsou prostě tvrdým potlačováním všech těchto vjemů a pocitů, jistě kdybych šel makat, tak dneska už bych nepoznal ani že jsem šlápl na hřebík. Pak je člověk jak bezduchý otrok, jenom ve strachu dře čas nemá, prachy odevzdá na úřadech pokutách podobně, nic ze života nemá, a ještě děcko na krku. Brrr lidi vy si taky umíte naložit. Ale tenhle případ, kdyby byl první, zubaři zemře pacient na křesle zadusí se zubem.. dalšímu odrovnají zdravé oko takže je slepý, zapomínají vercajk v lidech. Ve finále vše ještě zapřou a dokud se nenecháte mediálně zpeněžit, tak nemáte šanci

verka1 ( 25. června 2019 11:29 )

Do této nemocnice vůbec nechodit. Chudák pacient, dlouhý život ho nečeká. Jak to že nemají léčiva atd.?
Tady u nás taky chybí léky, to se nevyrábí? Kam jdou vyrobené léky?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání