Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V kontejneru našli 16,5 tuny kokainu: „Zabil by MILIONY lidí!“: Hřímá prokurátor

Autor: ČTK - 
19. června 2019
07:27

Obrovský zátah na drogové scéně se podařil americké FBI, a to na palubě lodi MSC Gayane v přístavu ve Filadelfii. V jednom z kontejnerů se totiž nacházel kokain v neuvěřitelném množství.

Americké úřady na lodi v přístavu ve Filadelfii zabavily zhruba 16,5 tun kokainu, jehož hodnotu na černém trhu odhadují na více než miliardu dolarů (22,7 miliardy Kč). Podle agentury AP jde o jednu z největších zabavených zásilek drog v dějinách Spojených států.

O zátahu proti obchodníkům s drogami na twitteru informovala kancelář prokurátora s tím, že posádka lodi byla zatčena a bude postavena před soud. „Takové množství kokainu by zabilo miliony - MILIONY- lidí,“ zdůraznil prokurátor William McSwain.

Loď, kde úřady objevily drogu, se podle televizních záběrů jmenuje MSC Gayane. Podle záznamů plula pod liberijskou vlajkou a ve Filadelfii byla od pondělního rána.

Na východním pobřeží USA úřady zabavovaly velké množství drog letos už několikrát. V březnu bylo ve Filadelfii zabaveno 538 kilogramů kokainu, což bylo tehdy nejvíce za dvacet let. V únoru v přístavu v New Yorku úřady objevily 1454 kilogramů kokainu, což bylo nejvíce od roku 1994.

Desterz ( 19. června 2019 16:26 )

"posádka lodi byla zatčena a bude postavena před soud"
Myslím že posádka se bude pouze posměšně šklebit. Nikdo z ní nemá zodpovědnost za to, co je uvnitř ZAPLOMBOVANÝCH kontejnerů. Je-li plomba v pořádku, prů§ser mají celníci, kteří v nakládkovém přístavu plombovali. Anebo že by prokurátor nahřímal, že si námořníci během plavby jen tak ze vzduchu zhmotnili kontejner s kokainem? ) Inu, Amerika - země neomezených možností...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání