Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Alkomáma (3 ‰) s kočárkem kličkovala po silnici! Už nebudu pít, kála se později

Alkomáma nadýchala tři promile. Chlapečka si vzala sociálka (vlevo ilustrační foto).
Alkomáma nadýchala tři promile. Chlapečka si vzala sociálka (vlevo ilustrační foto).  (Autor: ZZS Jihomoravského kraje, Policie ČR)
Aktualizováno -
17. června 2019
20:27
Autor: chal - 
17. června 2019
17:47

Opravdu nezvedené rodiče má teprve devítiměsíční chlapeček z Českolipska. Matka ho vzala na „procházku“ do hospody, odkud pak odcházela jen s obtížemi, a kočárek se synkem dokonce nebezpečně vozila po silnici! Nezodpovědné ženy si naštěstí všimli policisté, kteří jí dali dýchnout – a nestačili se divit. Naměřili jí totiž přes tři promile! Protože byl pod vlivem alkoholu i chlapcův otec (1,95 ‰), kojence si převzala sociální pracovnice.

Českolipští dopravní policisté ve čtvrtek kolem jedné odpoledne prováděli u zámku v Zákupech kontrolu nákladních vozidel, když je řidiči informovali o zjevně opilé matce s kočárkem. Svědci policisty upozornili, že žena nedaleko vrávorá s dítětem v kočárku u silnice a vstupuje do ní.

Vzápětí se dotyčná policistům zjevila na obzoru. „Pohybovala se přesně tak, jak svědci popsali. Dopravní policisté ji podrobili dechové zkoušce a zjistili, že má v sobě 3,03 promile alkoholu,“ informovala mluvčí českolipských policistů Ivana Baláková.

Opilá matka měla problémy nejen s pohybem, ale i s artikulací a orientací v prostoru. „Na dotaz, kde bydlí, po dlouhém přemýšlení jmenovala svou vesnici, ale rukama ukazovala na opačný směr oproti skutečnosti,“ vysvětlila mluvčí.

Nezodpovědná žena strážcům zákona přiznala, že s devítiměsíčním dítětem strávila tři hodiny v restauraci. Kojenec nebyl v 30stupňovém vedru chráněn před sluncem pokrývkou hlavy a matka pro něj neměla ani vodu k osvěžení.

Dopravní policisté na místo přivolali kolegy z Mimoně, kteří matku s dítětem doprovodili k jejímu domovu. Tam ženu vyzvali, aby mu připravila umělé mléko. „Žena chlapce nechala v kočárku venku policistům a slíbila, že se brzy vrátí s jídlem. Když delší dobu nepřicházela, zkontrolovali ji a zjistili, že v bytě konzumuje další alkohol a sunar pro chlapce připravovat ještě ani nezačala,“ popsala Ivana Baláková.

Policistům s nezodpovědnou matkou definitivně došla trpělivost a zavolali sociální pracovnici, která rozhodla o okamžitém odebrání dítěte a jeho převozu do českolipské nemocnice. O dítě se totiž nebyl schopen řádně postarat ani jeho otec, který měl v krvi 1,95 promile alkoholu.

„Když sociální pracovnice odjížděla s dítětem do nemocnice, jeho opilá matka tvrdě spala a vůbec netušila, co se právě v její rodině odehrává. Pro dítě bylo velkým štěstím, že se tato žena projevila jako nezodpovědná matka na veřejnosti a před očima policistů, kteří tak mohli včas zasáhnout ve prospěch chlapečka,“ uzavřela mluvčí.

Opilá matka se situaci v pondělí snažila vysvětlit pro televizi Nova. „Byla jsem hodně opilá,“ řekla už střízlivá žena s tím, že přestala pít a nastoupí do léčení. S pitím má prý problém delší dobu. „Čtyři roky, pět. Teď už je úplný konec a taky se půjdu léčit,“ sdělila. Partner ženy reportérovi Novy potvrdil, že matka devítiměsíčního chlapečka s pitím skutečně přestala. „Nepije ode dneška,“ vysvětlil muž.

deafista ( 17. června 2019 18:56 )

Sociální odbor v Zákupech musí pochopitelně zvýšit rodince dávky. Maláčová se už postará.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání