Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Olomoucká „matka roku“: Za volant sedla namol opilá, roční dcerku ani nepřipoutala!

Olomoucká „matka roku“ opilá sedla za volant a nezletilé dítě nepřipoutala (ilustrační foto).
Olomoucká „matka roku“ opilá sedla za volant a nezletilé dítě nepřipoutala (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH - 
10. května 2019
15:28

Městští strážníci z Olomouce si posvítili na ženu, která v opilosti sedla za volant a odjela i se svým ročním dítětem do ulic. Na matku upozornila policii duchapřítomná pracovnice nákupního centra.

K incidentu došlo v úterý 7. května okolo půl desáté večer. Zprávu od pozorné olomoucké občanky zachytilo zdejší operační středisko městské policie a za matkou a její kamarádkou, které byly prý obě viditelně podnapilé, vyrazila hlídka. Vozidlo značky Fiat už tou dobou směřovalo směrem k ulici Zolova.

„Do této lokality byla vyslána nejbližší hlídka, které se podařilo vozidlo na uvedené ulici zastavit,“ potvrdil mluvčí MP Olomouc Petr Čunderle. Dle jeho slov u sebe pak devětatřicetiletá žena neměla řidičský průkaz. Během kontroly byla však evidentní, že řidička není ve své kůži. „Protože jevila při komunikaci se strážníky známky opilosti, byla provedena orientační dechová zkouška, kdy byla zjištěna hodnota 1,87 promile alkoholu v dechu,“ doplnil Čunderle.  

Městská policie rovněž uvedla, že se spolu s matkou ve vozidle nacházela i nezletilá dcera řidičky. Tu sice dotyčná umístila do autosedačky, zapnout bezpečnostní pásy už se však neobtěžovala. Celá situace se tak neobešla bez asistence Policie ČR, která si hříšnici převzala, a dcera skončila s otcem, který byl o incidentu vyrozuměn po telefonu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání