Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hala plná aut vzplála na Prostějovsku: Hasiči nevěděli, kam dřív skočit

Autor: ČTK - 
14. června 2019
18:52

Škodu přes milion korun v pátek způsobil rozsáhlý požár, který zasáhl skladovací halu s desítkami osobních automobilů v Hrdibořicích na Prostějovsku. Na místě zasahovalo devět jednotek hasičů. 

Jednou z vyšetřovacích verzí je i úmyslné založení požáru nebo nedbalost, řekl ČTK mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Oheň byl okolo 18 hodiny již lokalizován, hasiči na místě požár ještě dohašovali.

Video  Video zásahu v hale plné aut.  - HZS Olomouckého kraje
Video se připravuje ...

Hořet začalo před 13:00, požár byl viditelný z velké dálky kvůli hustému černému kouři. „Jednalo se o areál bývalého zemědělského družstva. V polovině plechové haly o rozměrech zhruba 40 krát 15 metrů došlo k zahoření různého vybavení a skladovaného materiálu včetně několika osobních vozidel,“ uvedl mluvčí hasičů.

Požár se jednotkám podařilo zhruba po půlhodině s využitím speciálního hasiva lokalizovat. V dalších třech hodinách místo postupně hasiči procházeli a rozhrabávali sypké skladované hmoty a dohašovali menší ohniska. „Na závěr všechna místa po požáru důkladně překontrolovali termokamerou,“ dodal Hošák.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání