Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ubití homosexuála ve stínu Krušných hor: Soud uložil pachatelům mnohaleté tresty

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
7. června 2019
22:41

Zúčtování za brutální zločin přineslo v pátek v německém Chemnitzu soudní projednání smrtícího útoku na Christophera W. (†27). Došlo k němu na železniční stanici ve městě Aue, pouhých pár kilometrů na západ od českých státních hranic.

Soud ve východoněmeckém Chemnitzu (Saské Kamenici) v pátek uložil mnohaleté tresty vězení trojici mužů, kteří loni ubili k smrti sedmadvacetiletého homosexuála na železniční stanici v podkrušnohorském městě Aue.

Podle agentur DPA a AP byl 27letý hlavní pachatel Terenc H. odsouzen ke 14 letům vězení a dvěma dvaadvacetiletým spolupachatelům, Stephanu H. a Jensi H., uložil soud jedenáctileté tresty.

Obžalovaní podle soudu brutálně zmlátili Christophera W. loni 17. dubna. Vzhledem k tomu, že obětí byl homosexuál a jeden z pachatelů sympatizoval s krajní pravicí, soud čin hodnotil jako extremistický. Pachatelé podle obžaloby oběť opřeli o betonovou studnu a kopali ji do hlavy.

Pro jednoho z dvaadvacetiletých odsouzených už rozsudek nabyl právní moci, protože trest přijal hned v soudní síni. Zbylí dva pachatelé i státní zastupitelství zvažují opravné prostředky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání