Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Muže na Olomoucku zavalil malotraktor. Skončil s otřesnými poraněními v nemocnici

Muže na Olomoucku zavalil malotraktor. Skončil s otřesnými poraněními v nemocnici (ilustrační foto).
Muže na Olomoucku zavalil malotraktor. Skončil s otřesnými poraněními v nemocnici (ilustrační foto).  (Autor: HZS Zlínského kraje)
Autor: ČTK - 
3. června 2019
17:35

Vážná zranění v pondělí utrpěl muž, kterého v Luké na Olomoucku přejel malotraktor. Na místo pro něj letěl vrtulník, který jej převezl ve vážném stavu do olomoucké fakultní nemocnice. Na místě zasahovali také hasiči. Okolnosti případu policie vyšetřuje.

„Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče a stabilizaci stavu jsme zraněnou osobu letecky transportovali ve vážném stavu se sdruženým poraněním do traumacentra Fakultní nemocnice Olomouc,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Pavel Lampa. Podle policejní mluvčí Ireny Urbánkové policie nyní vyšetřuje okolnosti nehody.

Na místě asistovali záchranářům s přepravou zraněného k vrtulníku také hasiči. Ti mají v pondělí za sebou podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka také marný boj o život dělníka, který zkolaboval ve výkopu v Hustopečích nad Bečvou na Přerovsku. Podle mluvčího záchranné služby měl zástavu dechu a krevního oběhu. Zachránit se ho už nepodařilo. „Přes veškeré úsilí záchranářů na místě jsme dané osobě nedokázali pomoci,“ doplnil Lampa.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání