Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pes na Prostějovsku potrhal ženu v obličeji: Byly s ním už dřív problémy, tvrdí policie

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
27. května 2019
12:12

Až dvouleté vězení hrozí šestapadesátiletému muži z Prostějovska kvůli tomu, že jeho pes letos v únoru napadl a vážně poranil v obličeji devětapadesátiletou ženu. Neštěstí se stalo v rodinném domě majitele zvířete, napadená tam byla na návštěvě. Navzdory péči lékařů zůstane ženě po útoku trvalá deformace části obličeje. Muž je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

„Muži policisté kladou za vinu, že řádně nezabezpečil svého psa rasy švýcarský salašnický pes. V důsledku toho došlo koncem února tohoto roku v jeho rodinném domě k napadení devětapadesátileté ženy, která u něho byla na návštěvě,“ uvedl mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Podotkl, že to nebyl ojedinělý incident. „Policisté mimo jiné zjistili, že bylo již řešeno několik případů drobných útoků tohoto psa na lidi,“ doplnil mluvčí.

Naposled se v Olomouckém kraji zabýval útokem psa na člověka, tehdy ovšem s tragickým koncem, přerovský okresní soud. V dubnu uložil majiteli zvířete Lukáši Černoškovi dvouletý podmíněný trest se zkušebním odkladem na tři roky. Zvíře, kříženec argentinské dogy a stafordšírského teriéra, na konci roku 2017 usmrtil v jednom z přerovských bytů dvouleté dítě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání