Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prvomájový požár na Semilsku likvidovali hasiči až do půlnoci: Okolím se šířil dusivý dým

Autor: ČTK - 
2. května 2019
08:17

Požár na skládce odpadu v Košťálově na Semilsku nahlásili na tísňovou linku ve středu večer. Hasiči s ním pak po zbytek dne bojovali. Lidem z okolních obcí doporučovali, aby kvůli znečištění ovzduší v noci nevětrali. Sami museli zasahovat v dýchací technice.

Zhruba čtyři hodiny likvidovali hasiči libereckého kraje požár, který zachvátil 2500 metrů čtverečních skládky na Semilsku. Ta patří k největším v Libereckém kraji. Leží ve vytěženém lomu zhruba kilometr od obce, v níž žije přibližně 1700 lidí. Není to poprvé, co tam hasiči museli likvidovat požár.

Požár odpadu likvidovalo šest jednotek, hasiči kvůli dýmu zasahovali v dýchací technice,“ informovala mluvčí libereckých hasičů Zdeňka ŠtrauchováHasiči lidem z okolních obcí doporučovali, aby kvůli znečištění ovzduší v noci nevětrali.

Pro zajištění dostatku vody si bojovníci s ohněm zřídili čerpací stanoviště u jezu v řece Olešce. Pod kontrolu se hasičům podařilo požár dostat kolem 21:00, dohašovací práce na ploše 50 krát 50 metrů trvaly další tři hodiny. „Za pomoci stroje se rozhrnovala skládka a dohašovala ohniska,“ dodala Štrauchová. Konečně o půlnoci mohli konstatovat, že další nebezpečí nehrozí.


Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání