Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Boj hasičů s rozsáhlým požárem v Přerově. Ozvaly se mohutné exploze

Autor: ČTK, DH - 
7. dubna 2019
09:13

Hasiči likvidují rozsáhlý požár průmyslových hal v ulici 9. května v Přerově. Nikdo při něm nebyl zraněn, odhadovaná materiální škoda činí deset milionů korun. Na místě zasahuje osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů, vyhlášen byl druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu.

„U rozsáhlého požáru průmyslových hal v Přerově na ulici 9. května zasahují jednotky ve II. st. PP.,“ uvedli hasiči na svém twitteru. „Statika nejvíce zasažené haly je intenzitou hoření a po předchozích explozích výrazně narušena. Zásah je veden v dýchací technice, zvenku a s využitím výškové techniky,“ doplnili.

Oznámení o požáru přijali hasiči v neděli krátce před 04:00. Podle Hošáka hoří především hala o rozměrech zhruba 50 krát 20 metrů. „Objekt byl celý v plamenech. Požár částečně zasáhl i další haly, kde se nám jej ale podařilo lokalizovat velmi rychle,“ uvedl mluvčí.

Po příjezdu hasičů se podle něj zevnitř haly ozývaly silné exploze. Zásah pravděpodobně potrvá ještě několik hodin. Vše se prozatím obešlo bez zranění.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání