Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dva mrtví v hořící kotelně v Kroměříži! Ženu převezla sanitka do nemocnice

Autor: ČTK - 
7. dubna 2019
08:29

Hasiči objevili v noci na neděli v hořící bývalé kotelně v Kroměříži dva mrtvé lidi, další člověk skončil v nemocnici. Příčinu vzniku požáru společně vyšetřují zástupci policie a hasičů. Podle předběžných odhadů způsobil oheň materiální škodu za 20.000 korun.

Oznámení o požáru ve Francouzské ulici přijali hasiči v neděli po 03:00. Na místo vyjížděla profesionální a dobrovolná jednotka z Kroměříže. O vzniku požáru informovala hasiče žena, kterou poté převezla sanitka do nemocnice. „Během hašení nalezli v prostoru budovy dvě těla bez známek života,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Jednotky u požáru dvoupodlažní budovy zasahovaly v dýchacích přístrojích. „Po uhašení plamenů hasiči provedli kontrolu teploty stavebních konstrukcí. Pro potřeby vyšetřování bylo potřeba řádně odvětrat vnitřní prostory. Z tohoto důvodu musela být odstraněna část prosklení v obvodové stěně. K odvětrání vnitřních prostor hasiči použili přetlakový ventilátor,“ uvedl Žemlička.

Při zásahu, díky kterému se podařilo uchránit majetek za zhruba 100.000 korun, nebyl zraněn žádný z hasičů. Na místě události nadále zůstává dobrovolná jednotka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání