Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčička (6) spadla v Harrachově z lanovky: Policie obvinila babičku?!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Aktualizováno -
30. dubna 2019
19:56
Autor: ČTK - 
30. dubna 2019
10:52

Policie v souvislosti s pádem šestiletého dítěte z lanovky v krkonošském Harrachově na Semilsku obvinila jednoho člověka. Za ublížení na zdraví z nedbalosti mu hrozí až rok vězení. Informaci České televize v úterý potvrdila Silvie Sochorová z Okresního státního zastupitelství v Semilech.

„Vyšetřování bude pokračovat do poloviny května a poté bude rozhodnuto, zda bude podána žaloba, či bude jinak rozhodnuto v rámci přípravného řízení,“ řekla Sochorová. „Více informací nebudu poskytovat vzhledem k nízkému věku poškozené,“ dodala. 

Šestiletá dívka utrpěla těžké zranění po pádu z osmimetrové výšky v sobotu 5. ledna dopoledne. Na čtyřsedačce vedoucí na Čertovu horu s ní jela nahoru babička a k nim si přisedl cizinec, který se jako svědek policii sám přihlásil. Podle informací TV Nova je obviněnou právě babička.

Loni v únoru se obdobný případ stal v sousední Rokytnici nad Jizerou. Čtyřleté dítě spadlo z 11 metrů na umrzlý sníh, vyvázlo bez zranění. Dívka v době rozjezdu na sedačku pořádně nedosedla a nebyla v ní nijak zajištěná. Její matka ji proto přidržovala oběma rukama, dítě ale neudržela. „Zadokumentovali jsme to jako přestupek a řešila to drážní inspekce,“ řekla již dříve ČTK mluvčí policie Ivana Baláková.

dandova ( 30. dubna 2019 12:43 )

A co její doprovod.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání