Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Českokrumlovský penzion lehl popelem: Škoda šplhá k 3 milionům!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS Moravskoslezského kraje)
Autor: ČTK - 
28. dubna 2019
12:07

V Pohorské Vsi na Českokrumlovsku hořel v sobotu penzion. U požáru zasahovalo sedm jednotek hasičů, nikdo se nezranil. Příčina se vyšetřuje.

Podle hasičského denního hlášení o událostech je předběžná škoda tři miliony korun. Hořelo podkroví. Když hasiči přijeli, uvnitř už nikdo nebyl, všichni se stihli sami evakuovat. Na webu to uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů, informace o počtu evakuovaných nemá.

Hlášení o požáru přijali hasiči krátce před 20:00. "Zasahovali jsme tam, v tuto chvíli je to ve fázi likvidace, jezdíme to ještě kontrolovat," řekl operační důstojník jihočeských hasičů. Dnes místo několikrát kontrolovali dobrovolní hasiči z Benešova nad Černou.

Kvůli požáru vyhlásili hasiči druhý stupeň požárního poplachu. Zasahovaly osádky deseti cisteren, automobilového žebříku a tří dopravních aut. "Požár zasáhnul především střechu objektu. Hasiči používali termokameru, kterou vyhledávali skrytá ohniska," uvedla mluvčí. Požár měli hasiči pod kontrolou v 23:07. Zcela ho zlikvidovali za další tři hodiny, poté co rozebrali a dohasili celou střechu.


Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání