Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladá dívka z Pardubic se chtěla zabít: Zachraňovala ji zásahovka i vyjednavač!

Autor: DH - 
25. dubna 2019
21:05

Pardubičtí policisté a speciální jednotka z Hradce Králové zasahovali během čtvrtka na jednom z pardubických sídlišť. Přivolali je sem rodiče teenagerky (17), kteří měli obavy, že by se dívka mohla pokusit ukončit svůj život. Zabarikádovala se totiž v pokoji a nekomunikovala ani s policejní vyjednavačkou.

K dramatickým událostem došlo v pardubické Lonkově ulici. Po zoufalém telefonátu na linku 158 přijely na místo všechny složky IZS. Na pomoc mladé dívce dorazila i policejní vyjednavačka. „Nekomunikovala, nereagovala na dotazy, takže jsme v podstatě nevěděli, co se za zavřenými dveřmi děje,“ sdělila TV Nova vyjednavačka.

Zásah na jinak klidném sídlišti vzbudil velký rozruch. O pozdvižení se pak postarala hlavně královéhradecká zásahová jednotka, která si na blížící se zásah začala chystat beranidlo i balistické štíty. Když vyjednávání nikam nevedlo, dva z vycvičených policistů slanili k oknu ve třetím patře panelového domu, aby bezradné dívce dokázali zabránit v případě, že by se rozhodla vyskočit ven.

Situaci v pokoji navíc po celou dobu kontroloval policista s dalekohledem, který byl zamaskován na protilehlé budově. „Celé vyjednávání trvalo zhruba dvě hodiny,“ potvrdil Nově policejní mluvčí Jiří Tesař. Vše nakonec vyřešili muži ze zásahové jednotky po svém. Vyrazili dveře a dívku zachránili.

Tu nakonec bez zranění odvezla sanitka na psychologické vyšetření do nemocnice. Příčinu toho, proč se u mladé slečny objevily sebevražedné sklony, je velice složité přesně určit. U dětí v podobném věku může často velkou roli hrát šikana ve škole či nešťastný milostný vztah.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání