Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Řidič srazil autem kočárek s dítětem a ujel! Chodci naměřili skoro 2 promile

Řidič srazil autem kočárek a ujel. Policie pátrá po svědcích.
Řidič srazil autem kočárek a ujel. Policie pátrá po svědcích.  (Autor: Policie ČR)
Autor: DH - 
24. dubna 2019
17:41

Policisté na Liberecku pátrají po řidiči automobilu, který na silnici v Nové Vsi nad Nisou srazil automobilem kočárek i s člověkem, který ho tlačil. Zároveň hledá i svědky události.  

K incidentu došlo v pondělí v poledne na silnici ve směru z Černé Studnice do Jablonce nad Nisou. Automobil zde na rovném přehledném úseku narazil do dětského kočárku. V něm chodec (65) vezl nezletilé dítě.

„Po tomto nárazu kočárek s dítětem převrátil mimo vozovku, kde skončil i muž, který ho vezl. Ten utrpěl pouze lehkou oděrku na ruce. Dítě bylo z místa události převezeno na vyšetření do jablonecké nemocnice, odkud ho lékaři s lehkým zraněním propustili do domácího ošetřování,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Řidič od nehody ujel. Policisté na místě provedli dechovou zkoušku, která u chodce s kočárkem skončila výsledkem 1,9 promile alkoholu v krvi.

Policie teď pátrá i po svědcích.  „Na základě dosud provedeného šetření měl údajně místem dopravní nehody, před vozidlem, jehož řidič narazil do kočárku, projíždět dosud neustanovený řidič s vozem VW Sharan a mohl by tak mít pro policisty důležité informace,“ nechala se slyšet Sochorová.

Pokud by se chtěl některý ze svědků či přímo řidič inkriminovaného vozidla přihlásit na policii, měl by ihned kontaktovat linku 158.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání