Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Potápěče (†30) napadl krokodýl: Zakousl se mu do rozkroku a odvlekl ho pryč!

Autor: ital - 
22. dubna 2019
19:46

V polovině dubna tragicky zemřel třicetiletý Darlin Uti. Když opravoval podvodní potrubí poblíž svého domu ve vesnici Kinapani na ostrově Sulawesi v Indonésii, zaútočil na něho obrovský krokodýl.

 

Když 12. dubna opravoval Darlin Uti (†30) podvodní potrubí v zakalené řece Malaoge, zaútočil na něho obrovitý krokodýl. Zakousl se mu přímo do rozkroku.

Dorlinova sestra stála na břehu, když k incidentu došlo, a snažila se svého bratra zachránit. Popadla přívodní hadici se vzduchem a snažila se ho vytáhnout na břeh. Mohutný plaz však sebou trhnul a zmizel s mužem pod hladinou.

Následujícího dne zachytili svědci krokodýla, jak svou oběť vleče v čelistech někam pryč. Krokodýl se vynořil s jeho tělem stále ještě ve svých čelistech. Na videu se nacházejí šokující záběry, na nichž zvířeti kouká ze zubů nad hladinou lidská noha. 

Varování: Video obsahuje drastické záběry a není vhodné pro citlivé nátury!

Záchranáři ihned zahájili pátrání, ale Darlina se jim podařilo nalézt až druhý den. Nakonec se jim podařilo jeho tělo plazovi odejmout a navrátit rodině, která pro něho přichystala pohřeb.

„Na rozkroku měl ošklivé zranění, které mohlo zapříčinit jeho smrt vykrvácením. Jinak ale tělo zůstalo nedotčené,“ pověděl člen záchranářů. Rovněž dodal, že řeka Malaoge je oblíbené prostředí pro krokodýly a lidé by měli být ostražití, když chodí do vody.

K napadení došlo pouhé dva dny poté, co jiného muže jménem Subli (†35) zabil krokodýl, když si muž ve vodě omýval ruce během rybaření 10. dubna v regentství Indragiri Hilir.

Za poslední rok prý došlo v Indonésii k nárůstu útoků krokodýlů na lidi. Může za to rybolov za využití výbušnin, které ničí přirozené prostředí krokodýlů. Dalším důvodem také zřejmě je úbytek ryb v řece.

5nastolevceskych ( 23. dubna 2019 07:46 )

Krokouš nežere čerstvé maso, s kořistí se potopí, nechá ji pár dní "odležet" a žere až potom.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání