Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyšetřovatelé vraždy Kuciaka se radili s věštkyní: Navštěvoval ji totiž i obžalovaný Kočner

Autor: ital - 
8. dubna 2019
16:30

Policie navštívila kartářku, u níž býval občasným hostem také Marian Kočner. Za tou proto zavítali vyšetřovatelé vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Žena, která se věštěním z karet zabývá přes 30 let, se ničím netajila.

Půvabná vesnice, kde paní Marta žije, patří na seznam památek UNESCO. Bydlí v tiché uličce s překrásným výhledem do krajiny. Tam ji navštívili reportéři z televizní stanice JOJ.

Přivítala je, přestože se jí předem neohlásili, jako by o jejich návštěvě věděla předem. Potvrdila jim, že ji vyslýchali vyšetřovatelé vraždy novináře Kuciaka. „Byli tu asi před třemi týdny,“ sdělila věštkyně.

Kriminalisté se prý zajímali o Alenu Zs., Mariána Kočnera a také o další tři obviněné z vraždy. Podle výpovědi kartářky Kočner nikdy nepřišel na věštění s nikým z obviněných. Vyšetřovatelům řekla, že se u ní Kočner občas zastavil, když jel cestou na Donovaly, kde mu má patřit hotel. „Vždy zadal téma. Většinou na politiku nebo hubnutí, cvičení, přírodní léčiva, operace nebo zdraví a děti,“ pověděla Marta.

O Kuciakovi se prý nikdy nezmínil. Když už chtěl vědět něco o novinářích, tak jen to, kdy už mu konečně dají pokoj a přestanou se zajímat o jeho podnikání. Vzpomněla si však, že od ní chtěl jednou Kočner vědět, zda a jak dlouho bude schopný skrze své kamarády ovládat prokuraturu.

To pro něho bylo nejpodstatnější. „Bylo to jen jednou. Ptal se mě, jestli jeho kamarád bude znovu zvolen za generálního prokurátora. Pověděla jsem mu, že už pokračovat nebude, že jej nahradí nový,“ informovala kartářka. Tím kamarádem měl být jeho dlouholetý přítel Dobroslav Trnka.

„Chodil za mnou, možná už to bude 17 let,“ sdělila věštkyně. „Nebylo to pravidelně. Tři nebo čtyři roky ne a potom znovu.“

V současné době chodí za Martou světoznámá klientela, např. sportovci, podnikatelé, prominenti, ale i obyčejní lidé. Nedávno údajně pomohla dokonce vyšetřovatelům ze slovenské kriminální agentury NAKA, když hledali tajný hrob oběti, po které bezvýsledně pátrali ve vojenských lesích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání