Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Uprchlého českého lupiče vypátrali v Karibiku! Za dva miliony si odsedí 9 let

Autor: ČTK - 
5. dubna 2019
15:35

Policie eskortovala z Martiniku uprchlého třiačtyřicetiletého Čecha, který si má odpykat devět let vězení za podíl na loupeži peněz z dodávky ve Velkých Popovicích. Na webu to uvedla mluvčí policejního prezidia Lenka Sikorová. Přepadení spáchala počátkem roku 2013 devítičlenná skupina. Z vozu, který převážel přes 30 milionů korun, uloupila podle dřívějších informací více než dva miliony.

Odsouzený muž uprchl do zahraničí loni v létě. Na Martiniku, který je zámořským departmentem Francie, byl dopaden na základě evropského zatýkacího rozkazu. "Jednalo se o první spolupráci tohoto druhu s kolegy na Martiniku. Díky skutečnosti, že se fakticky jedná o území Evropské unie, proběhlo vše velmi rychle a hladce," sdělila mluvčí.

Policisté z oddělení doprovodu letadel a z odboru mezinárodní policejní spolupráce dovezli lupiče do Česka koncem minulého týdne.

Maskovaní lupiči - podle dřívějšího sdělení osm Čechů a jeden Slovák - přepadli kurzovní vůz ráno 21. ledna 2013. Posádku donutili pod pohrůžkou střelby vydat dvě kazety s hotovostí. Jednoho z členů posádky udeřili zbraní do hlavy a způsobili mu tržnou ránu. Zbraň byla airsoftová. Policie po pachatelích dlouho pátrala. Na místě činu totiž záměrně zanechali podvržené stopy, které kriminalisty zmátly.

agfor ( 5. dubna 2019 16:29 )

Kolik si odsedí Babiš za ukradení skoro 50 milionů ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání