Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Cyklista narazil hlavou do sloupu, lékař mu za dva dny zavolal vrtulník

Zraněný cyklista (ilustrační foto)
Zraněný cyklista (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
4. dubna 2019
17:02

Ošklivá nehoda se stala cyklistovi (38) ve Kdyni na Domažlicku. Muž spadl ze svého kola a při pádu se udeřil hlavou o sloup veřejného osvětlení. Dotyčný však nevyhledal zdravotnickou pomoc hned, ale až po dvou dnech. Když ho ošetřil praktický lékař, okamžitě mu zavolal vrtulník.

Pojal totiž podezření, že muž, který je cizí státní příslušnosti, krvácí do mozku. Podle strážců zákona zraněný spadl z bicyklu už v sobotu. V kolik hodin k nehodě došlo, je ale nejasné.

Pád z kola a náraz do hlavy

Muž jel od vlakového nádraží do centra Kdyně. Při průjezdu levotočivou zatáčkou vjel na pravý okraj silnice a dále přes obrubník na chodník. Tam z kola spadl a hlavou se udeřil o sloup veřejného osvětlení,“ řekla webu iDnes.cz domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Muž ordinaci lékaře navštívil až v pondělí ráno. „Po ošetření mu lékař zavolal vrtulník záchranné služby, a to kvůli podezření na těžký úraz hlavy,“ prohlásila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Při transportu na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně byl cyklista při vědomí.

Zda měl helmu, je nejasné

Jestli měl zraněný při nehodě na hlavě helmu, nebo nikoliv, není známo. Policisté případ nadále vyšetřují. „Hledáme svědky, kteří by mohli pomoci objasnit průběh a příčinu této nehody,“ uzavřela Brožová. Případní svědci se mohou policii ozvat na lince 158.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání