Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Na rozlučce se svobodou vypadla z 10. patra: Nové důkazy! Rodina nevěří sebevraždě

Na rozlučce se svobodou vypadla z okna: Rodina odmítla verdikt o sebevraždě a má nové důkazy
Na rozlučce se svobodou vypadla z okna: Rodina odmítla verdikt o sebevraždě a má nové důkazy  (Autor: Facebook)
Aktualizováno -
28. února 2019
09:23
Autor: ital - 
28. února 2019
05:40

Téměř před dvěma lety navštívila skotská rodačka Kirsty Maxwellová hotel ve španělském městě Benidorm, kde její kamarádka slavila rozlučku se svobodou. Samotná Kirsten se vdala jen sedm měsíců předtím. Po návratu z párty se však sedmadvacetiletá žena zřítila z 10. patra z balkonu hotelového pokoje. Původně se španělští policisté domnívali, že skočila. Nyní však její rodina přišla s novými důkazy.

Na konci dubna 2017 odjela Kirsty Maywellová ze skotského města Livingston se svými kamarádkami do Španělska na rozlučku se svobodou jedné z nich. Po návratu z párty spadla z balkonu pokoje v 10. patře, kde v té době bydlelo pět mužů. Jeden z nich, Joseph Graham, byl hned zatčen z podezření ze zabití, ale později jej propustili. Policisté rovněž vyslýchali zbylé čtyři muže v následujících třech měsících.

Zprvu se policie domnívala, že Kirsty v noci na 29. dubna 2017 z balkonu skočila. Její rodina však přišla s důkazy od experta, které ukazovaly, že žena vylezla na zábradlí, kterého se pevně držela, dokud nespadla. Španělský soudce přislíbil, že řádně prohlédne důkazy, které loni zveřejnil biomechanický expert Mike Brown. Nejzkušenější britský soudní analytik rovněž souhlasil, že posoudí všechny okolnosti ženiny smrti.

Kirstyn otec Brian Curry řekl pro BBC: „Přidala se k nám spousta lidí a náš tým se rozrůstá. Máme experty na rychlost volného pádu a soudní znalce, protože potřebujeme každý kousek důkazu, který bychom mohli předložit soudci.“

Rodinná advokátka ze Španělska Lorena Soler Bernabeuová přiletěla do Skotska, aby se setkala s rodiči a ujistila je, že vyšetřování v Benidormu nadále pokračuje. Brian dodal: „Nikdy bychom nečekali, že po dvou letech budeme v takovéto situaci. Mysleli jsme, že už to bude za námi. Zřejmě jsme byli naivní ohledně justičních procesů. Už teď víme, že toho máme spoustu před sebou. Je to frustrující, ale je nám jasné, že to nevyřešíme přes noc.“

pjotri ( 1. března 2019 10:08 )

Aha, takze jako obvykle, clanek o ho_v+ne, zadny dukazy, jen se lita mezi Spanelskem a UK. Rodina neveri - oooo to je ale divny, ze? Proste zase jen pokus neco do Blesku dat a - pokud mozno - na to bombasticky upozornit, aby se vic klikalo a byly premie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání