Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prokletý ranč farmáře „Indiána“ Honzy: Rok po jeho smrti znovu lehl popelem!

Autor: jp, ČTK - 
24. února 2019
15:58

Srub na ranči v Rábech pod Kunětickou horou zachvátil obří požár! Jde o tábořiště, v němž kdysi žil Jan Pokorný (†53) alias Indián ze soutěže Farmář hledá ženu, který se loni oběsil. Za něj tu také hořelo!

Na ranči, který chová koně a pořádá akce pro veřejnost, zasahovali hasiči opět po téměř šesti letech. Tehdy nad ránem lehl popelem jeden ze srubů. Na farmě právě pobýval Jan Pokorný s dcerou a jejím přítelem. Policie událost vyšetřovala jako podezření z úmyslného zapálení.

Nedělní požár vznikl hodinu před polednem opět ve dřevěném srubu. „Při příjezdu první jednotky na místo hořela celá střecha. Uvnitř nikdo nebyl. Zvířata byla včas vyvedena,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková. Stavba se vznítila od kamen.

Požár se čtyřem jednotkám hasičů podařilo dostat pod kontrolu po necelé půlhodině a zcela uhasit čtvrt hodiny po poledni. "Na místě pro kontrolu požářiště zůstala jednotka dobrovolných hasičů ze Starého Hradiště," uvedla Horáková. Škoda byla vyčíslena na 1,2 miliónu korun.

Podle facebookových stránek ranč pravidelně pořádá různé akce. Například 6. ledna pořádal tříkrálový jarmark, 9. února valentýnskou akci a na 9. března oznámil konání masopustu na ranči.

Video  Pohřeb "Indiána" Jana Pokorného z Farmář hledá ženu: Až dva týdny po sebevraždě!  - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání