Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Pozor na rozkládací židli z IKEA: Holčičce málem amputovala prst!

Autor: DH - 
29. ledna 2019
18:41

Pekla v kuchyni, když uslyšela zběsilý křik. Její čtrnáctiměsíční dceři se totiž zasekl prst v židli od švédského výrobce nábytku IKEA. Dívenka musela na operaci a o pravý ukazovák málem přišla.

Matka Sophie Marie Bennetová z britského Birminghamu na celou situaci upozornila příspěvkem na sociální síti, ve kterém vše popsala a přidala i hrozivé fotografie zranění. Její dcerka prý málem přišla o prst, když se jí zasekl ve skládací židli od firmy IKEA.

„Chtěla se ze židle dostat, když ji to skříplo, ale její prst se zasekl mezi železy,“ řekla matka dítěte médiím. „Zvedla jsem ji a viděla jsem, že jí prst visí na vlásku, byla vidět i kost, popsala Sophie hrůzný zážitek. „V životě jsem neviděla tolik krve,“ doplnila.

Čtrnáctiměsíční dívenka byla následně sanitkou transportována do nemocnice, kde podstoupila chirurgický zákrok zdeformovaného ukazováku. Podle lékařů byl prst z dvaceti procent pryč. Až čas ukáže, zda ho bude dívenka někdy moci plně používat, nebo zůstane stále zdeformovaný.

Po zveřejnění celého příběhu a fotografií na sociální síti Facebook se ozvala i samotná IKEA, která je s rodinou již v kontaktu. Dokonce měla Sophii nabídnout, že uhradí rodině výdaje za lékařské zákroky.

„Byli jsme již informováni a varováni kvůli incidentu s naší židlí „GUNDE“. Bezpečnost našich produktů je pro nás tou největší prioritou. Jakmile budeme o incidentu vědět víc, okamžitě spustíme vyšetřování toho, co se stalo,“ řekl mluvčí firmy IKEA britským médiím. „Jsme pochopitelně velmi znepokojeni od doby, kdy jsme se o incidentu dozvěděli, a jsme v paní Bennetovou v přímém kontaktu,“ dodal mluvčí.

Problémy s židlemi od firmy IKEA ale nejsou ojedinělou záležitostí. V roce 2017 stáhl gigant v oblasti výroby nábytku z prodeje přes 33 tisíc kusů plážového lehátka „Mysingsö“, protože údajně mělo o články prstů během tří let připravit na 13 lidí.

 

 

joanna5 ( 30. ledna 2019 07:28 )

...na malou vnucku od zname spadla zidlicka Antilop Ikea - chytla se za nohu a chtela se postavit, zidle se prevratila, vnucka spadla a zidle primo na ni

srtpetr ( 29. ledna 2019 18:59 )

=--Najděte nahé ženy ve vašem městě zde: My.Su/Zeny

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání