Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Janě (32) zemřela sestra (†39) a neteř (†11) před očima! Vjela s nimi pod rychlík

Autor: lm, shp - 
20. prosince 2018
15:27

K obrovské tragédii došlo v pondělí dopoledne na železničním přejezdu v Šuranech. Dvaatřicetiletá Jana K. vjela autem přímo před přijíždějící rychlík. Vlak auto smetl a Janě zemřela před očima její 39letá sestra Stanislava s dcerkou Lilianou (†11). Cestující z vlaku popsali hrůznou situaci, které byli svědkem.

K děsivé nehodě došlo v pondělních ranních hodinách na železničním přejezdu ve slovenském městě Šurany (okres Nové Zámky). Posádka renaultu měla zrovna namířeno domů, pak ale řidička udělala něco nepochopitelného. Z dosud nezjištěných příčin vjela na nechráněný železniční přejezd vybavený světelným a zvukovým zařízením právě v době, kdy tudy projížděl rychlík směřující z Banské Bystrice do Bratislavy. Podle svědků na signalizaci už svítila červená, řidička však nezastavila. 

Na daném úseku vlaky jezdí plnou rychlostí, a tak strojvedoucí již neměl šanci srážce zabránit. „Byla to taková rána. Strašně jsem se lekla. Vlak začal hned brzdit, ani jsem nedýchala,“ popsala slovenskému portálu jedna z cestujících. Podle svědků měl náraz matku s dcerou vymrštit z auta. „To byl takový silný náraz, auto odletělo, jako kdyby bylo z papíru. Nevím, kam tak spěchaly,“ doplnili lidé, kteří bydlí v blízkosti v přejezdu. 

Řidičku Janu (32) museli z vraku vystříhat hasiči a poté byla s těžkými zraněními transportována vrtulníkem do nemocnice. Její sestře Stanislavě (†39) a neteři Lilianě (†11) však už nemohli záchranáři pomoci.  Řidička je podle Plusky ve stabilizovaném stavu, při vědomí a komunikuje, na nehodu si však údajně nepamatuje. Podle místních Jana a Stanka pracovaly spolu v místní restauraci, tragédie tak všechny velmi zasáhla.

Lilianka se už nikdy nedozví, že vyhrála soutěž

V Základní škole v Lipové se stále nedokážou smířit s tím, že jejich oblíbená Lilianka zemřela. Spolužáci i učitelé jí říkali andílek školy. Patřila k těm nejlepším žačkám a byla velmi oblíbená. „Stále tomu nemohu uvěřit, byla velmi aktivní, milá, každého objímala. Velmi ráda kreslila, i teď jsme měli takovou výtvarnou soutěž, dělali jsme vánoční stromečky. Liluška vyhrála. Nikdy se to nedozví,“ naříká ředitelka školy Tatiana Uhríková. 

vihor ( 20. prosince 2018 16:42 )

A to všechno jenom proto, že zabezpečení českých železnic je na úrovni 19. století. Laserové detektory cizích objektů na přejezech by tam šly snadno namontovat, zabezpečovací vedení tam také je, ale prostě není vůle SŽDC či ministerstva to naistalovat. Proto lidé umírají.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání