Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Smrtelná nehoda na Zlínsku: Řidič vjel do protisměru. Rozdrtil ho náklaďák

U Drslavic na Zlínsku došlo ke smrtelné nehodě (ilustrační foto).
 (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK, yks - 
10. prosince 2018
13:10

Při střetu osobního a nákladního vozidla na silnici I/50 u Drslavic na Uherskohradišťsku zemřel v pondělí dopoledne řidič osobního automobilu. Silnice je v obou směrech uzavřena. Na místo byly povolány všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Silnice I/50 byla kvůli tragické nehodě oboustranně uzavřena. Policisté odklonili dopravu na objízdné trasy přes Veletiny, Havřice a Drslavice. ČTK to řekla uherskohradišťská policejní mluvčí Milena Šabatová.

Vozidla se na frekventované silnici střetla poblíž odbočky na Drslavice před 10:45. „Řidič osobního vozidla jel ve směru od Uherského Hradiště. Z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním automobilem. Při nehodě utrpěl rozsáhlá zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla Šabatová.

Naštěstí zesnulý muž ve voze cestoval sám, zranění však neunikl ani řidič nákladního vozu, do kterého narazil. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol. Ta byla negativní.

Muž byl následně převezen k ošetření do nemocnice. V poledne na místě stále zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému a policisté pokračovali ve vyšetřování okolností nehody.

Podle dostupných informací se zemřelý muž stal dvaadvacátou obětí dopravních nehod ve Zlínském kraji za rok 2018. V roce 2017 zahynulo na silnicích v regionu 24 lidí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání