Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hrdinové z Frenštátu: Dva páťáci zachránili život nemohoucí seniorce

Hrdinové z Frenštátu: Dva páťáci zachránili život nemohoucí seniorce
Hrdinové z Frenštátu: Dva páťáci zachránili život nemohoucí seniorce  (Autor: archiv Základní školy Záhuní ve Frenštátě pod Radhoštěm)
Autor: dce - 
29. listopadu 2018
18:20

Pořádné štěstí měla nemohoucí seniorka z Frenštátu pod Radhoštěm. Nebýt dvou páťáků, kteří si všimli, že seniorka leží na zemi a nemůže vstát, mohlo vše dopadnout úplně jinak. Díky jejich rychlé a správné reakci žena strávila jen pár hodin u lékaře a mohla se brzy vrátit domů.

Incident se odehrál v úterý 27. listopadu. Dva žáci 5. B Základní školy Záhuní ve Frenštátě pod Radhoštěm Samuel Čech a Mike Stefan si onoho dne odpoledne hráli na hřišti u domu s pečovatelskou službou, když si všimli, že opodál leží na zemi starší paní s berlemi.

Neváhali a hned jí šli pomoci - jeden zavolal z mobilu záchranku a druhý přivedl na pomoc dospělého. "Kluci na svůj věk reagovali duchapřítomně, rychle, nebáli se a vše udělali správně. Pomoci druhému, podat ruku, když ji potřebujeme, není v dnešní době bohužel už tak běžnou záležitostí. Byl to od chlapců hrdinský čin, chtělo to kus osobní odvahy,“ uvedla třídní učitelka malých zachránců, Miroslava Zrubková.

Podle mluvčí města Ivy Vašendové tak díky rychlé reakci školáků strávila zraněná seniroka u  lékařů jen několik hodin a mohla se brzy vrátit domů. "Třída ocenila své spolužáky ohromným potleskem. Vedení základní školy zvažuje nominaci zachránců na Cenu Michala Velíška. Oba chlapci obdrží také pochvalu ředitele školy," dodala Vašendová.

jen123 ( 18. března 2019 12:14 )

Kluci šikovní!

Monikay ( 1. prosince 2018 14:37 )

super kluci, hezká fotka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání