Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Adoptovaný chlapec z jižních Čech zabil nevlastní sestru: K činu se sám doznal

Autor: ČTK - 
28. listopadu 2018
16:28

Opravdu brutální vraždu vyšetřují jihočeští policisté. Adoptovaný chlapec (16) tu měl v neděli krátce před půlnocí v jedné z obcí na Českokrumlovsku zavraždit svou o šest let starší nevlastní sestru. Poté se chtěl těla údajně zbavit, nakonec se však sám udal na policii.

Kriminalisté vyšetřují vraždu mladé ženy z obce na Českokrumlovsku. Z vraždy, která se stala v noci na pondělí, obvinili jednoho člověka. Policisté, kteří o tragické události informovali na svém webu, k vraždě nechtějí nic bližšího říct. Podle informací, které ČTK získala z důvěryhodných zdrojů, zavraždil mladý muž svoji nevlastní sestru. Jak šestnáctiletý chlapec svou sestru zavraždil, zatím není známo.

„S ohledem na skutečnost, že v případu figuruje mladistvá osoba, a také s ohledem na pozůstalé i okolnosti případu nebudeme zveřejňovat podrobnosti,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Podle informací webu TN.cz mladík po činu naložil tělo své sestry do kufru auta a odvezl ho do sousední obce, kde se ho chtěl zbavit. Odtud měl volat svému kamarádovi, kterému se s činem svěřil a požádal ho, jestli by mu nepomohl zakopat tělo. Kamarád ho místo toho přesvědčil, aby zavolal policii a vše přiznal.

Vražda obyvatele vesnice šokovala, rodina prý působila bezproblémově. „Pozdravil, občas jsme prohodili pár slov. Sympatický kluk, usměvavý. V životě bych to do něj neřekla,“ řekla o mladíkovi pro televizi Prima jedna ze sousedek.

Podle informací Deníku měl mladík problémy s drogami a v posledním roce prožíval problematickou fázi puberty.

Policisté podle televize Nova mladíka podrobili zkoušce na alkohol a drogy, obě byly negativní. Chlapec, který dosud neměl zápis v trestním rejstříku, je nyní ve vazbě.

V Jihočeském kraji byli v listopadu zavražděni čtyři lidé. Nejprve muž ubodal u Protivína na Písecku dvě ženy. Od neděle kriminalisté vyšetřují vraždu muže neznámé totožnosti, jehož lidé našli poblíž Nové Pece na Českokrumlovsku.

baronessa ( 29. listopadu 2018 11:06 )

A když je to takhle řadu let, co udělali sousedi pro to, aby mu bylo líp? Přece snad chodívají nějaké kontroly ze sociálky. Řeší i anonymní podněty.

fido2 ( 29. listopadu 2018 10:09 )

Věřící, co bylí nedaleko nás mají také kluka z děcáku. Je hubený, flustrovaný... nedávají mu skoro najíst, stojí často před domem, než přijdou domů. Už je skoro dospělý, mají ho od jednoho roku. No nedivím se...

asijo ( 29. listopadu 2018 05:05 )

Sirotek bez doprovodu.

beavis1 ( 28. listopadu 2018 23:08 )

S ohledem na etnikum obžalovaného policie nebude sdělovat žádné podrobnosti...

zacoaproc ( 28. listopadu 2018 21:19 )

Tyhle spratky z děcaků nebrat! Je to póvl!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání