Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Seniora u Schwarzenberského kanálu někdo zabil! Policie hledá svědky. Nepoznáváte mrtvého?

Aktualizováno -
28. listopadu 2018
07:37
Autor: ČTK - 
27. listopadu 2018
17:04

Muže, jehož tělo nalezli lidé v neděli u Nové Pece na Českokrumlovsku, někdo zavraždil. Potvrdila to soudní pitva. Policie zatím nezná totožnost mrtvého, nevylučuje, že se může jednat o cizince. Lidé tělo našli na naučné stezce Schwarzenberský plavební kanál mezi rozcestím Raškov a Klápa.

Pitva určila, že se jedná o staršího muže ve věku 65 až 75 let. Měřil 171 centimetrů a vážil 90 kilogramů. Měl světle modré oči a neměl vlastní zuby. „Muž prodělal operaci pravé kyčle, měl endoprotézu. U srdce měl muž trubičky pro rozšíření tepen. Pravděpodobně tedy prodělal infarkt," uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Kriminalisté pátrají po totožnosti a průběhu tragické události. Žádají svědky, kteří se o víkendu pohybovali v blízkosti místa nálezu, aby se jim ozvali. „Někdo muže postrádá nebo hledá. Majitelé penzionů a hotelů v okolí mohou poznat v zavražděném svého hosta. Kdokoliv, kdo pohřešuje po víkendovém výletu staršího muže, ať také kontaktuje policisty. Někdo mohl zavražděného potkat, každá maličkost je důležitá. Někdo může v zavražděném poznat souseda, kterého již několik dní neviděl. Také tuto informaci policisté prověří," uvedl Matzner.

Kriminalisté přivítají i záběry z autokamer od řidičů, kteří o víkendu projížděli kolem Nové Pece, Želnavy nebo Horní Plané.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání