Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Strážník zemřel při záchraně sebevraha: Byl to vzorový táta, kolegové uspořádali sbírku na pomoc rodině

Autor: dce, lac - 
19. listopadu 2018
16:55

Smrtí strážníka (†43) Městské policie v Chomutově skončila záchrana muže (23), který vyhrožoval sebevraždou. Stanislava S., který zde byl teprve na druhé směně, zradilo zdraví a jeho rodina včetně malé dcerky náhle osiřela. Kolegové pro ně tak uspořádali finanční sbírku, aby jim alespoň částečně pomohli.

O smrti svého kolegy informovali chomutovští strážníci na Facebooku pár dní po tragédii. Osudnou středu 7. listopadu vyjížděli městští policisté k přivaděči v ulici 17. listopadu, kde měli hlášeného muže, který vyhrožuje sebevraždou.

S kolegyní v hlídce byl první, kdo šel pomoci muži (23), jenž lezl na sloup elektrického vedení. Ten skončil nakonec živý a – alespoň fyzicky – zdravý na psychiatrii v Mostě, ale strážníka Standu zradilo zdraví. Ani rychlý převoz na kardiochirurgii mu nepomohl a zemřel.

U městské chomutovské policie sloužil krátce a byla to teprve jeho druhá směna. Předtím pracoval skoro tři roky u Městské policie v Jirkově. „Jako strážník byl bezproblémový a spolehlivý,“ řekl o něm ředitel jirkovské městské policie Martin Řehůřek.

„Měl jsem ho ve směně a dobře ho znal. Hodně mě to zasáhlo,“ řekl bývalý velitel Stanislava S. Robert Plzák (51). „Byl moc hodný člověk a hlavně vzorový táta. Veškerý svůj volný čas věnoval rodině a hlavně dceři. Strašně rád jí četl pohádky. Říkával, že je rád, když za ním přijde a chce přečíst pohádku, i když už je to asi desetiletá nebo jedenáctiletá slečna. Té musí chybět nejvíc,“ řekl smutně bývalý kolega.

Míní, že k chomutovským strážníkům přešel z časových důvodů, aby měl více času na rodinu a dceru. Společnou dceru vychovával s partnerkou.

Právě na pomoc jeho rodině zřídili Standovi kolegové finanční sbírku. „Je to transparentní účet, kam může posílat peníze každý. Chtěli bychom tím přispět rodině. Byl to náš kolega,“ řekla Kateřina Krellerová, preventistka chomutovských strážníků.

Přispět rodině zesnulého strážníka Standy můžete na účet 227393937/0600.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání