Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Těžce nemocného policistu chtějí zachránit jeho kolegové. Hledají mu vhodného dárce

Nemocný policista, táta dvouleté holčičky, potřebuje dárce kostní dřeně.
 (Autor: Profimedia, ČTK)
Autor: yks - 
3. listopadu 2018
18:00

Vlnu solidarity vyvolal příběh smrtelně nemocného policisty z Frýdku-Místku. Má jedinou naději: najít mezi dobrovolníky toho člověka, který bude ochoten podělit se s ním o svou kostní dřeň. Jeho kolegové jsou odhodláni mu pomoci. A nejen ti z Moravskoslezského kraje.

Naléhavou prosbu prezentuje na svých facebookových stránkách Křesťanská policejní asociace. „Jménem našeho vážně nemocného kolegy, sloužícího u Policie ČR Frýdek Místek od roku 2006, Vás touto cestou zdvořile žádáme o pomoc při záchraně jeho života,“ píšou.

Podle informací, které zveřejnili, byla 40letému policistovi, otci dvouleté holčičky, nedávno diagnostikována nemoc, která ho ohrožuje na životě. Může ho zachránit jen vhodný dárce kostní dřeně. 

„Chtěli bychom Vás proto požádat, zda byste se mohli zaregistrovat v Krevním centru vašeho regionu a tím i zvýšit naději pro jeho záchranu,“ píšou policisté. „Věříme, že mezi námi jsou takoví, kteří v sobě najdou odvahu pomoci svému kolegovi a tím mu dají naději jeho dalšímu životu.“ dodávají.

A jaké podmínky musí splňovat vhodný kandidát na dárce? Musí být ve věku mezi 18 a 35 lety. Musí být také způsobilý zdravotně, zejména nesmí užívat dlouhodobě žádné léky. Také nesmí být léčen medikamenty na tlak a na štítnou žlázu. V jeho minulosti pak musí chybět prodělané závažné onemocnění.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

petrw ( 19. listopadu 2018 19:35 )

to je mi lito ze jsem z stary chudak chlap

Zobrazit celou diskusi