Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dětský kickboxer (†13) byl ubit k smrti v ringu: Kombinaci pěti úderů neměl šanci přežít

Autor: shp - 
18. listopadu 2018
20:22

Bylo mu teprve třináct let. Byl mladý a plný energie. Bohužel ke svému vlastnímu neštěstí se věnoval nebezpečnému sportu. Thajský chlapec Anucha Tasako svou vášeň pro bojová umění zaplatil životem. Při kickboxerském zápasu ho v ringu umlátil k smrti stejně starý soupeř.

K tragédii došlo v thajské provincii Samut Prakan. Anucha nastoupil do ringu proti Nitikronovi Sondemu. Ten měl při zápase převahu. Anucha nakonec schytal sérii pěti úderů, po kterých se bezvládně zřítil k zemi. To byl jeho konec.

Chlapec totiž utrpěl vážné krvácení do mozku. I když byl převezen do nemocnice Bang Chak a později do špitálu Samut Prakan, lékaři mu již nedokázali pomoci. Zranění bylo devastující. Na chlapcův pohřeb přišla spousta jeho kamarádů.

Nikdy jsem nechtěl, aby se to stalo. Jsem smutný, ale když jsem v boxerském ringu, musím do toho dát vše. Kdybych byl slabý, byl bych to já, kdo by byl napaden,“ prohlásil sklíčeně soupeř Nitikron. V zemi chtějí nyní zpřísnit pravidla hry.

Zároveň politici předložili vládě návrh, který by zakázal kompetitivní bojové sporty dětem mladším dvanácti let. Jenže to by Samutovi nepomohlo. V době smrti mu bylo 13 let a bojovat v ringu chtěl stůj co stůj.

 

 

petrw ( 19. listopadu 2018 07:43 )

mel se spis vzdělávat nez se chtit rvat!

pupak_1 ( 18. listopadu 2018 22:05 )

Chudák kluk. Na druhou stranu, umřel při sportu, který ho strašně bavil a který bohužel má svá rizika.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání